.
Limhamn Griffins

Greys gör succé i division 1

Efter att ha varit motståndare i division 1 förändrades dynamiken rejält när Griffins gick upp i Superserien inför förra säsongen. Då blev Ekeby Greys sak Griffins sak, då man inledde vad som skulle visa sig ett framgångsrikt farmaravtal.

Ekeby hade en avslappnad inledning av säsongen då man först gick till match den tredje veckan men sedan dess har ingenting gått långsamt för Greys. Även om man som brukligt är hade lite svårt att få spelet att flyta i första omgången la man Helsingborg bakom sig med tydliga 22-0. När nu halva säsongen har gått har man även övertygande besegrat Oakleaves med 32-0 och Eagles med 40-0 och inte förrän i fjärde omgången lyckades Hässleholm Hurricanes som första lag göra poäng på Greys men föga hjälpte det då Ekeby ändå stod som segrare med 14-6.

Den starka inledningen på säsongen gör att Greys, trots en match mindre spelad än toppkonkurrenterna, leder Division 1 Södra framför Hässleholm Hurricanes och Ystad Rockets som enda obesegrade lag. Man har alltså allt i egna händer och matchen man framförallt ser fram emot är mötet med Ystad Rockets under andra halvan av säsongen men som det sett ut såhär långt in på säsongen blir Greys svårstoppat och kan vara på väg mot en övertygande seger i Division 1 Södra det här året.

Farmaravtalet med Ekeby innebär inte bara att de framstående spelarna på deras roster kan delta i Superserien med Griffins herrlag, det ger också Griffins spelare möjligheten att visa framfötterna i division 1 och inte minst för våra lovande U19 spelare att känna på seniorfotboll innan de ska ta klivet upp. Och på den fronten har det sett mycket uppmuntrande ut den här säsongen då många av Griffins framtidslöften tagit chansen de fått och visat att de är redo att lämna juniorfotbollen bakom sig inom en snar framtid.

Vi följer med spänning avslutningen på årets säsong i Division 1 och Greys väg fram till titeln, häng med via facebook.

D1 standings