Limhamn Griffins

Våra Lag

Limhamn Griffins

Griffins välkomnar spelare från 7 år och äldre, med möjligheter även för yngre entusiaster. För att hitta information anpassad för just din åldersgrupp, välj bland alternativen nedan. Där får du all nödvändig information om hur och när du kan komma och prova på denna fantastiska sport hos en av Sveriges främsta föreningar!

7-9 år

I Griffins U9, för spelare mellan 7-9 år, fokuserar vi på de yngsta talangerna. Här kombinerar vi fotbollsutbildning med lekfullhet, där barnen lär sig bollhantering på ett roligt och engagerande sätt. Träningarna sker ofta tillsammans med U13-laget, vilket främjar samhörighet och gemenskap.

9-13 år

I Griffins U13, även känd som Peewee, riktar vi oss till yngre spelare mellan 9 och 13 år. Detta är platsen där vi lägger grunden för amerikansk fotboll, där fokus ligger på att göra det roligt och inkluderande. Alla spelare får chansen att utforska olika aspekter av spelet, prova på olika positioner och utvecklas i laget.

14-15 år

I Griffins U15 bygger och utvecklar vi vidare på de grunder i amerikansk fotboll som spelarna lärt sig i U13. Även här är det viktigt att hålla upplevelsen rolig och engagerande, med möjligheter för alla att prova på olika delar av spelet och utforska olika positioner. Detta lag är öppet för spelare mellan 14 och 15 år.

16-17 år

I Griffins U17, för spelare mellan 16 och 17 år, blir spelet mer fysiskt och spelarna börjar specialisera sig på specifika positioner. Även om vi fortfarande prioriterar att det ska vara roligt, införs en mer seriös och ”riktig” känsla i spelet, vilket markerar en spännande övergång i spelarnas utveckling.

18-19 år

I Griffins U19, för spelare mellan 18 och 19 år, intensifieras spelet med fokus på avancerad teknik och strategi. Denna åldersgrupp fungerar som en brygga till seniorlagen, där spelarna fortsätter att utveckla sina specialkompetenser samtidigt som passionen för spelet bibehålls.

Damer, 15 år och uppåt

Damlaget utgör det främsta steget för kvinnliga spelare inom Griffins lagstruktur. Här är spelarna specialiserade på specifika positioner, med träningar som är skräddarsydda för att vidareutveckla dessa kompetenser. Damlaget deltar aktivt i seriespel, vilket markerar en viktig del av vår fortsatta utveckling och satsning på damfotboll.

Herrar, 20 år och uppåt

Herrlaget representerar toppen av Griffins lagstruktur för manliga spelare. I detta lag har majoriteten av spelarna specialiserat sig på en specifik position, med träningar som är inriktade på att förbättra dessa specifika färdigheter. Med en målmedveten satsning på elitnivå är vårt långsiktiga mål att etablera Griffins som en av de ledande klubbarna inom svensk amerikansk fotboll.