.
Limhamn Griffins

Griffins U19 drar sig ut höstens nationella serie

Limhamn Griffins U19 stab samt styrelse har under dom senaste dagarna utvärderat den befintliga truppen och ser att det saknas tillräckligt många spelare för att kunna ställa upp i en nationell serie.

Lagets headcoach Timothy Bengtsson beklagar att behöva ställa in höstens verksamhet men ser det som omöjligt att spela med den lilla grupp som tränat hittills.

”Det är mindre än 2 månader tills starten av säsongen och även om antalet spelare fördubblades skulle truppen ändå inte vara tillräcklig” säger lagets headcoach Timothy Bengtsson.

Styrelsen har jobbat febrilt dom senaste dagarna för att se om det finns alternativ för att kunna ställa upp i serien men det har inte funnits förutsättningar.

”Vi är inte dom enda som har svårt med U19. Åldersgruppen är tunn i hela landet och även om vi skulle ha fått hjälp från andra föreningar så hade vi inte fått ihop tillräckligt många inom en rimlig tid. Men det såg ljust ut i början på året och vårens situation har ställt till det för oss. Vi hade i så fall behövt börja betydligt tidigare med rekrytering eller samarbete med andra föreningar. ” säger sportchefen Katarina Domaradzka.

Inför nästa säsong kommer föreningen att satsa resurser för att säkerställa att man inte tappar spelare i någon årskull.

”Vårt mål är att ha lag i alla åldersgrupper och kommer att påbörja planeringen för hur vi säkerställer nästa års verksamhet redan nu i sommar. Vi har vuxit under dom senaste åren men likt annan idrott så är det en utmaning att behålla spelare i gymnasienivån. Mycket som händer och hitta sätt att behålla deras intresse för att träna.” säger föreningens ordförande Joan Travesset.

Planen är att säsongen ska börja den 15 augusti för serierna men redan nästa vecka tjuvstartar PeeWee med en gemensam träning i Carlshamn med dom andra lagen i södra Sverige.