.
Limhamn Griffins

Tim Bengtsson blir ny defensiv koordinator i u15

Under säsongen 2016/2017 byggde Elias Hallbäck en stor u15-stab av unga och drivna tränare. En av dessa tränare är Tim Bengtsson. Tim kom som spelare till föreningen 2014 och därifrån har allt gått snabbt. 2016 debuterade Tim i ungdomslandslaget och under 2017 tog han steget upp i  både Griffins superserielag och i herrlandslaget.

Sitt första år som tränare, 2016, var han assistentande DB-tränare i u15-laget. Redan året efter, 2017, fick han huvudansvaret för DBs. Nästa år kliver han återigen in i en ny roll som defensiv koordinator i u15-laget.

Tim är en väldigt ambitiös och driven person. Att han ”bara” har varit aktiv inom den amerikanska fotbollen i 4 år och redan kommit så långt vittnar om vilken vilja att lära sig och jobb han lägger ner. Han kommer göra ett fantastiskt jobb som defensiv koordinator nästa år och det ska bli spännande att följa honom i hans utveckling som tränare under säsongen – säger Sportchef Emma Svensson.
I en intervju med Tim svarar han på följande frågor:

  1. Hur känns det att få ansvaret för defense i u15 nästa säsong?

Det känns bra. Det ska bli spännande med ansvar och nya utmaningar.

 

  1. Vad är ditt personliga mål inom en 3-års period?

Personligen så är det att utvecklas inom sporten och fortsätta spela på en hög nivå. För föreningen och laget så är det att göra mitt bästa för att lägga en bra grund för spelarna och för vår ungdomsverksamhet.

 

  1. Vad ser du mest fram emot nästa säsong?

Att få se spelarna ha kul på plan!

 

Vi önskar Tim ett stort lycka i sin nya roll som defensiv koordinator nästa säsong!