.
Limhamn Griffins

Presskonferens inför årets Superserie

I tisdags samlades representanter från alla klubbarna i Superserien för presskonferens i Uppsala. Uppsala kommer den 6:e september stå som värd för årets SM final och representanter från regionen utryckte sin tacksamhet för att få anordna detta event på Studenternas IP.

Efter utfrågning av alla coacherna stod det klart att många ännu en gång ser Crusaders som laget man ska slå, inte konstigt efter att man förra säsongen blivit historiska i och med sitt femte raka SM guld. Men en hel del har hänt sen förra säsongen då Arlanda Jets lämnat och Västerås Roedeers kommit upp och en lång lista övergångar publicerades när övergångsperioden löpte ut den siste mars. Det var uppenbart att många coacher har stort förtroende för sitt lag men det verkade genomgående som att man förväntade sig en start säsong från mästarna såväl som Royal Crowns som haft det kämpigt att ta sig hela vägen efter ett antal säsonger med mycket starkt lag. Under förra årets presskonferens var det väldigt tydligt att förväntningarna speglades i resultatet då Crusaders och Black Knights var de väntade finallagen från de flesta klubbarna, där ser vi alltså ett skifte inför årets säsong då förväntningarna verkar vara betydligt lägre på Örebro laget.

Det gör ju vår division än mer intressant i år där Örebro uppenbart har något att bevisa och vem vet, kanske det är situationen att slå från underläge som kommer ta Black Knights hela vägen efter ett par säsonger med höga förväntningar från alla Superserielag. Västerås som nykomling har haft ett fantastiskt facit och gått obesegrade flera år i Superettan, dessutom har man förstärkt laget med en rad importer och hur de står sig kommer vi få se live i Malmö redan i första omgången då avspark mellan Griffins och Roedeers är den 5:e maj 15:00 på Hästhagens IP.

Coach Trana talade varmt om årets upplaga av Griffins och även om han inte riktigt ville tippa en vinnare gav han svar på tal med lysande självförtroende när han förklarade att Griffins går in i varje match med förväntningen att vinna. Kanske inget konkret bud men med den målsättningen antyder Coach Trana att han har ett lag som kan gå riktigt långt i år.

 

[youtube id=”s0lJ9P2Gy4g” width=”620″ height=”360″]