.
Limhamn Griffins

Griffins vs Gold Diggers

_20180528_144738

I lördags (26/5) tog Griffins u19-lag emot Søllerød Gold Diggers från Danmark. Eftersom det finns för få lag för att få ihop en serie i södra Sverige får vårt U17/U19 lag chansen att spela i den danska serien istället. Förutsättningarna såg bra ut, Griffins ställde upp med 25 spelare och Malmö bjöd på varmt väder och solsken genom hela matchen. Tyvärr blev resultatet inte riktigt vad vi hoppades på men samtliga spelare gjorde en fantastiskt kämparinsats. Slutresultat blev 12 – 60.

Head Coach Elias Hallbäck summerar matchen:

Vi visste att vi skulle möta ett tufft motstånd idag, Gold Diggers har varit bland de bästa lagen i serien, om inte det allra bästa. Det gick inte riktigt som vi ville och de tog ledningen tidigt i matchen. Men vi hängde inte med huvudet utan lyckades svara med en egen TD ganska snabbt. Våra killar kämpade bra och vi höll oss kvar i matchen ett bra tag. I andra halvlek startade vi långsamt och till slut orkade vi inte hålla emot mer. Trots resultatet är jag otroligt stolt över våra grabbar som har tagit steg framåt varje match vi har spelat och aldrig hängt med huvudet eller gnällt. Nu måste vi bara lita på processen och fortsätta jobbet på träningarna. Ett stort steg vi tog idag var att vi kom igång från början. Det ska bli kul att se vart vi hamnar när denna säsongen är över, säger Elias Hallbäck, huvudtränare U19

Spelare som stack ut under dagen var Alex Nesic som gjorde det mesta för offense med ett gäng långa mottagningar. På defense spelade Adrian Pourlotfi extremt bra och var med på många tacklingar. Erik Danarp gjorde även sin första interception för året.

Nästa match spelas söndag 3 juni hemma på Hästhagen mot Herlev Rebels kl 14.00.

Foto: E Kosovac