.
Limhamn Griffins

Samuel Jämthammar blir ny assisterande OC och QB-coach i u15

Samuel började sin fotbollskarriär för 4 år sedan i Griffins u15-lag. Han har spelat i både ungdomslandslaget och juniorlandslaget. I ungdomslandslaget spelade han 3 landskamper och i den sista matchen fick han leda laget som startande QB. Under säsongen 2017 blev han uppflyttad till juniorlandslaget där han var med och vann ett EM-guld. Han var en av finalisterna i Top Gun 2016 och ses som en av Sveriges bästa QBs på ungdomssidan.

Under säsongen 2017 tog Elias Hallbäck in Samuel som QB-tränare i u15-laget. Till nästa säsong väljer Frederik Moss Nielsen, ny huvudtränare i Griffins u15-lag, att ta fördel av Samuels kunskaper och förutom sitt huvudansvar för QBs får han också en assisterande offensiv koordinatorroll.

Samuel är en otroligt duktig och smart spelare som under årets säsong tog ytterligare ett steg i sin fotbollskarriär när han klev in som tränare. Han hjälpte QBs med tekniken men också med ledarskapet, som är viktig del av QB-positionen. Det ska bli spännande att se hur han kommer utvecklas i sin tränarkarriär och jag tror alldeles säkert att inom bara några år kommer han vara en av de bästa offensiva koordinatorerna i föreningen. Det ska bli roligt att se honom utvecklas! – säger Sportchef Emma Svensson.

I en intervju med Samuel svarar han på följande frågor:

  1. Hur känns det att få ansvaret för QB och som assisterande OC i u15 nästa säsong?

Jag känner att det kommer bli väldigt roligt och spännande! Extra intressant att få se vad dem yngre QBs kan göra och kul att få lära dem mina kunskaper. Även att få ta del av Frederiks offense och lära sig hur han tänker och vill utföra saker. Jag känner att det blir en win-win situation, jag får lära mig medan han får sitt sätt utlärt för att senare gå vidare till andra.

 

  1. Vad är ditt personliga mål inom en 3-års period?

Mina personliga mål är att ta herrlaget till toppen och vinna hela kalaset! Visa resten av Sverige vad vi skåningar egentligen kan göra. Mina mål med föreningen är att vi ska skaffa en bra och fungerande förening som möjligt. En plats där man känner sig välkommen och hörd. En plats där man känner sig som man kommit till sin andra familj.

 

  1. Vad ser du mest fram emot nästa säsong?

Det jag ser mest fram emot nästa år är att få bevisa alla andra lagen i Sverige vad vi egentligen kan göra och få leda Limhamn Griffins till kampen om Sveriges bästa lag. Jag ser även fram emot att skapa ett skarpt offense med Frederik och sedan få se vad det kan göra. Att få se något man hjälpt till att skapa lyckas!

 

Vi önskar Samuel stort lycka till i sin nya roll som assisterande OC och som QB-coach!