.
Limhamn Griffins

Griffins stod upp mot serieledarna

Uppsala 86ers var på besök på Hästhagen i lördags och det är ett Uppsala som börjat säsongen starkt med tre raka vinster, mot ett Griffins som fortfarande har en del att bevisa efter en knapp förlust mot STU i öppningsmatchen men desto tuffare förluster mot Kristianstad och Tyresö.

Coach John Trana har tidigare pratat om att målsättningen framförallt är att bli bättre från match till match då det är svårt att på förhand veta hur man står sig i konkurrensen när man gör första säsongen i högsta serien. Detta besked har Coach Trana fått då Griffins stod upp starkt mot serieledarna under större delen av matchen i lördags.

Griffins var först på poängtavlan och samtidigt som man satte bra press på Uppsalas offence flyttade man själv bollen framgångsrikt och hade en bra kombination med ett springspel som klaffade bra. Trots förlust med 35-18 fanns det flera positiva besked i spelet i lördags och man är nu redan i full gång med att justera vad som behövs inför den långa resan upp för att möta Arlanda Jets i nästa omgång.

Fredrik Eklund fortsätter vara en stor tillgång för Griffins med sina två touchdowns och Victor Huke som efter ett kortare uppehåll är tillbaka i laget gjorde den tredje. Viktor var dessutom mycket nära att fånga en passning från QB Hampus Kristensson för en dubbel extrapoäng men var precis utanför linjen så poängproduktionen slutade på totalt 18 poäng.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *