.
Limhamn Griffins

Griffins ansöker om spel i Superserien

Idag har Limhamn Griffins lämnat in en ansökan till Sveriges Amerikansk Fotbollförbund om att från och med säsongen 2014 få spela i Superserien, Sveriges högsta nationella serie. Superserien är en stängd serie vilket innebär att förbundet nu kommer att gå igenom föreningens verksamhet för att besluta om denna är tillräckligt stabil för att klara de krav som ställs i högsta ligan.

Redan förra året ansökte Griffins om en plats i Superserien men nekades eftersom förbundet ansåg att ungdomsverksamheten samt de sportsliga resultaten inte levde upp till den standard som krävs. I år har Griffins haft genomgående framgångar, bland annat var U19 två poäng från en SM-final och ett herrlag som gick inte bara obesegrade utan krossade allt motstånd i division ett södra. Föreningens sportchef Hampus Persson är därför förhoppningsfull.

– Även om beskedet förra året var tungt och vi inte var överens med förbundet i deras bedömningar så har årets säsong varit betydelsefull för oss och vi är definitivt starkare idag än för ett år sedan, både sportsligt och organisatoriskt, menar Hampus. Vi har naturligtvis saker att förbättra och fortsätta jobba på men vi kan definitivt mäta oss med föreningarna som spelar i Superserien idag.

Nästa steg i processen är att förbundet återkommer med besked på Griffins ansökan. Förhoppningsvis är detta besked redo inom två veckor.