.
Limhamn Griffins

Dubbla vinster på soliga Hästhagen

Solen sken och fåglarna kvittrade på Hästhagens ip. Griffins förberedde sig för dubbla matcher, u15 mot Kristianstad Predators och herrlaget mot Ekeby Greys. Det blev ett fantastiskt arrangemang och Griffins fantastiska hamburgare sålde som smör. Något som i grillen snabbt klättrar på försäljningsstatistiken är Griffins kryddiga korv med en perfekt grillad yta.

Första matchen, som spelades mellan Griffins u15-lag och Kristianstad Predators, var en stabil tillställning av hemmalaget där Elliot Lindehammer gjorde dagens första TD. Rasmus Niklasson och Benjamin Gogaj Jernqvist visade vägen under springspelen och OL ska ha beröm för de fantastiska blockar som delades ut.

Andra matchen för dagen var mellan Griffins herrlag och Ekeby Greys. I vanlig ordning spelade Ekeby hårt men Griffins tempo och hårda spel blev för svårt för Greys. När Hampus Kristensson hittade med en delikat långpass till lillebror Anton Kristensson tändes en låga i Griffins och kört därefter springer Alexander Nesic in lördagens första TD. David Strobel levererade med extrapoängen och 7-0 var ställningen på tavlan. Därefter tuffade Griffins offensiv på och pumpade in hela 45 poäng.

Griffins defense steppade upp ordentligt och under ledning av Björn Mazetti klarade sig den desarmerade db-kåren sig alldeles utmärkt. Extra stor eloge till tacklingsmaskinen Ekemina Baleka som gjorde en otrolig insats både på Griffins defense och special team. Att Emanuel Hasselberg och Anders Malmgren var tillbaka på plan stärkte Griffins defensiva linje. Med både giganten Oliver Persson och Diddi Wech borta för dagen gjorde Victor Erdös och Anton Olsson många viktiga spel i mitten.

Slutresultat:
Griffins u15 vs Kristianstad Predators 26-0
Griffins herr vs Ekeby Greys 45-12

Foto: Mikael Holmstedt