.
Limhamn Griffins

David Strobel är årets rookie

När årets MVP awards skulle delas ut var det föga överraskande att Carlstad Crusaders stod i centrum efter en säsong där de dominerat Superserien och bara har Black Knights mellan sig och ett historiskt SM guld att lägga till högen man redan samlat ihop i Värmland.

Som vi tidigare skrivit är det desto mer imponerande att Griffins kunde dra ihop näst mest nomineringar av alla lag, något som visare att säsongens tabellplacering inte är den enda statistiken vi ska titta på och att Griffins är ett lag att räkna med i framtiden. Detta framgick inte minst av att dominera årets rookie pris med två av tre nomineringar. Men det kan ju bara finnas en vinnare och i år blev det alltså David Strobel som fick utnämningen en spelare bara kan få en gång i sin karriär.

David är bara 20 år men har varit en del av Griffins seniorlag de senaste två åren. Trots att detta varit i division 1 har det hjälpt David att strobelförvalta sin talang på ett fantastiskt sätt. David var också en av grundpelarna i förra årets U19 lag och var en av nyckelspelarna som bar laget hela vägen till SM-semifinal. Men nu är division 1 och ungdomsfotbollen ett minne blott och 2014 gällde det att anpassa sig till en fullständigt ny nivå när Griffins tog steget upp i Superserien. Istället för att få scenskräck och backa när han ställde mot landets bästa spelare antog David utmaningen och visade att han är en av de spelarna som gör Griffins till ett framtidslag genom att bland annat leverera 52 tacklingar, 5 sacks och 2 FR. Davids framgång har även visat sig i att han blivit utnämnd som en av kaptenerna av head coach John Trana samt att han blev uttaget till svenska landslaget som var nere i Österrike och spelade EM tidigare i år.

10603233_10152593732581413_7341531617668041111_nVi ser alla med spänning fram emot att följa Davids karriär, redan nästa år väntar nya höjdpunkter då han ska se till att lyfta Griffins mot toppen i Sverige men självklart kommer en hel del motivation från det faktum att VM spelas i Sverige under 2015 och det är ingen hemlighet att David har stora förhoppningar om att få representera de gul-blåa färgerna på hemmaplan.

Griffins vann även priset som årets fair play lag i Superserien.

Övriga awards gick till:

Årets Kicker/Punter Niklas Johansson, Carlstad Crusaders 79 av 83 extrapoängssparkar, 95.2%

Årets Special Team Player Pär Lindelöf, Tyresö Royal Crowns

Årets DB Philip MInja, Tyresö Royal Crowns 33 tacklingar, 1 sack, 2 INTs

Årets LB Christian Kuylenstjerna, Carlstad Crusaders 74 tacklingar, 5 sacks

Årets DL Billy Enfjäll, Carlstad Crusaders 44 tacklingar, 6 sacks

Årets WR Marcus Johnsson, Kristianstad Predators 68 mottagningar, 1111 yards, 11 TDs

Årets RB Filip Bäckström, Örebro Black Knights 107 rusher, 604 yards, 6 TDs

Årets QB Anders Hermodsson, Carlstad Crusaders 209 lyckade av 320 passförsök, 3038 yards, 41 TDs, 2 INTs. 91 rusher för 596 yards, 17 TDs.

Årets OL Daniel Holmgren, Carlstad Crusaders

Årets Rookie David Strobel (DL), Limhamn Griffins 52 tacklingar, 5 sacks, 2 FR

Årets Import Brett Koepp (RB), Carlstad Crusaders 67 rusher, 705 yards, 10 TDs

Årets Coach Matt Adkins (HC), Carlstad Crusaders

Årets Domare Rodrigo Montesino Ferrada, Stockholm Mean Machines

Årets Fair Play lag Limhamn Griffins

Årets spelare Anders Hermodsson (QB), Carlstad Crusaders