.
Limhamn Griffins

Anton Nilsson tar över ansvaret för linebackers i u15

2013 började Anton spela amerikansk fotboll i Griffins peewee-lag. Efter två säsonger i u13 fick han flytta upp i u15 där han spelade ytterligare två säsonger innan han tog ett års uppehåll på grund av studier. I u15 visade Anton tydligt vilken ledare han är både på plan som linebacker men också av plan som lagkamrat. Det var ett enkelt val för huvudtränare Elias Hallbäck att utse Anton till kapten det året.

Det syntes tydligt när Anton spelade, även från läktaren, vilken otroligt duktig ledare han är. Han klappade lagkamrater på axeln av plan, ledde defense framåt på plan, pratade med domare när det behövdes, tappade aldrig humöret och var bara en sån där självklar ledare. Det ska bli så fantastiskt roligt att äntligen få se honom i en tränar-roll. Med det ledarskap han visade som 14-åring, egentligen helt utan erfarenhet av ledarrollen, tror jag han kommer ha en fantastisk utveckling som tränare. – säger Sportchef Emma Svensson.

I en intervju svarar han på följande frågor:

  1. Hur känns det att få ansvaret för linebackers i u15 nästa säsong?

Det känns sannerligen fantastiskt, att få vara LB coach är något jag verkligen ser fram emot. U15 känns verkligen som den rätta platsen att börja på då det kommer vara min första säsong som jag coachar.

 

  1. Vad är ditt personliga mål inom en 3-års period?

Mitt mål är att försöka ta upp min egen träning igen då jag fick sluta på grund av skolan, samt att kunna föra vidare mina kunskaper till nästa generation LBs inom Griffins.

 

  1. Vad ser du mest fram emot nästa säsong?

Jag ser fram emot att kunna komma in i föreningen och laget igen och att ha ansvar för en grupp yngre LBs där vissa för första gången kommer känna på hur det är att spela i u15.

 

Vi önskar Anton varmt välkommen tillbaka och stort lycka till!