.
Limhamn Griffins

Ändringar på sidlinjen i Griffins

I en och en halv säsong har John Trana varit huvudtränare för Griffins men nu har man valt att gå skilda vägar.

Efter en planenlig seger i första rundan mot nykomlingen Västerås har det gått tyngre för Griffins och de senaste två omgångarna har man förlorat mot båda divisionsmotståndarna Kristianstad Predators och Örebro Black Knights. I och med detta har man gjort en omorganisation av sidlinjen då John Trana stiger ner som huvudtränare och lämnar klubben.

Johan Vajnlie tar rollen som huvudtränare, i kombination med hans tidigare ansvar som offensiv koordinator, en interim lösning . Magnus Ahrholt, som tidigare varit LB coach, tar över som defensiv koordinator.

”Detta är inte ett beslut man tar utan att tänka en extra gång eftersom det naturligtvis har en viss negativ effekt men vi tycker att en förändring krävdes för att skapa en nytändning i gruppen och att det fanns tillräckligt med argument för att ta det här tuffa beslutet. Vi önskar John all lycka med sitt nästa uppdrag och vi är övertygade om att han kommer lyckas väl men en förändring krävdes i Griffins som börjar med att byta HC men som sträcker sig mycket längre där planen för Superseriesatsningen omarbetas i flera aspekter”, sportchef Carl Klimfors.

Förändringen träder i kraft omgående och den nya tränarstaben kommer ha ansvaret under lördagens viktiga returmatch mot Örebro Black Knights som spelas på Hästhagens IP 17:00.