.
Limhamn Griffins

Timmen är slagen för U19

Klockan tickar ner mot säsongens viktigaste kick off 13:00 på lördag då returmötet mot Helsingborg Jaguars äger rum på Hästhagens IP.

U19 har tre matcher kvar innan det är dags för slutspel men det är inget snack om att helgens drabbning mot Jaguars är direkt avgörande för lagets vara eller icke vara i årets slutspel. Båda lagen ligger på 6 poäng efter tre vinster och två förluster vardera, i första mötet gjorde Griffins en riktig hjälteinsats då man med endast 12 man slog Jaguars med knappa 18-14. Det var en match där man fick ta ut allt man hade och laget visade rejäl fighting spirit och i helgens hemmamatch förväntas man ha en bredare trupp och förutsättningarna för att i princip säkra slutspelsplatsen ser goda ut.

Förra årets U19 som tog sig hela vägen till semifinal - ska de överträffas av årets gäng?

Förra årets U19 som tog sig hela vägen till semifinal – ska de överträffas av årets gäng?

I de sista två omgångarna möter U19 Jönköping borta och Staffanstorp hemma, lag man den här säsongen slagit med 56-6 respektive 28-14. Helsingborg ställs i sin tur mot Jönköping in en match som flyttades från början av juli samt årets enda obesegrade lag, Kristianstad Predators. Griffins kan alltså ta ett jättekliv mot att säkra en slutspelsplats för andra året i rad.

Förra säsongen åkte laget upp till Tyresö där man åkte på en snöplig förlust i semifinalen med endast tre poäng. Det är inget snack om att man gärna vill ha chans till revansch den här säsongen. På samma sätt som förra året kommer ettan i södra divisionen ställas mot tvåan ifrån norr och omvänt i den andra semin, därefter bär det av till Kristianstad som anordnar årets U19 final. I norr har Arlanda Jets såhär långt gått obesegrade genom säsongen med Carlstad Crusaders hack i häl, Carlstad i sin tur har tre poäng upp på Tyresö som ser ut att få det kämpigt att nå slutspelet efter förra att förra året ha tagit sig förbi Griffins för att få spela final.

Kom ner på Hästhagens IP 13:00 på lördag för att bära vårt U19 lag hela vägen till slutspel.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *