.
Limhamn Griffins

Superserien startar igen

Då var sommaruppehållet över och Superserien drar igång igen. Griffins styr bussen norrut för att drabba samman med Stockholm Mean Machines.

Mesta mästarna har haft en bedrövlig säsong såhär långt och W kolumnen gapar fortfarande tom. Det är ett faktum Mean Machines såklart vill se till att förändra samtidigt som ett taggat Griffins kommer på besök för att fördubbla årets antal vinster i serien. Efter en välbehövlig vila åker Griffins herrlag upp med förhoppningen om att se en liknande match som förra säsongen då man tog en enkel seger, dock på hemmaplan.

Den långa resan norrut är ett faktum Stockholmslaget ser som en fördel jämfört med förra året då det var omvänt, det är däremot något Griffins är vana vid med tanke på hur geografin ser ut i Superserien där alla bortamatcher, förutom derbymatcherna mot Kristianstad, är långa bortaresor. Med andra ord något laget är vant vid att hantera och har byggt upp smidiga rutiner för.

Jo, det är klart att lagen i norr ser det som en fördel att vi behöver åka långt, men det är vardag för oss och vi gör det ju hela säsongen så det är inget som bekommer oss det minsta. Alltid härligt att spela inför hemmapublik men annars går det ingen nöd på oss och vi får en bra kväll med laget så varje lång bortaresa bara drar oss samman mer och mer och vi reflekterar inte överhuvudtaget över det som en nackdel, säger Sportchef Carl Klimfors.

Förra säsongen var det inte svårt att hitta matchens MVP då nyanlände Tate Mustin (RB) hade stor premiär inför sin nya hemmapublik och gjorde precis som han ville stora delar av matchen. Mustin är inte med i laget den här säsongen, däremot finns det mycket kvalitet Griffins sätter sin tillit till i denna viktiga match. Slutspelschansen har tyvärr runnit laget ur händerna men det återstår 3 matcher av säsongen som är kritiska för att avsluta på bästa möjliga sätt och lägga grunden för nästa år. Efter morgondagens match mot Mean Machines är det en bye week innan man besöker Uppsala 86ers söndagen den 16/8 och säsongen avslutas på hemmaplan då STU Northside Bulls kommer på besök den 22/8.

 

Griffins @ Mean Machines, avspark söndagen 2/8 15:00.