.
Limhamn Griffins

Summering av Dukes Tourney 2018

Efter en ofantligt varm sommar med skinande sol var det äntligen dags för våra ledare och ungdomar att packa sina väskor och ge sig iväg mot Sköve för Dukes Tourney. Föräldrarna hade i vanlig ordning redan bokat hotell och det var förväntan i luften när vi samlades på Hästhagens ip i torsdags.

Griffins hade lag representerat i u11, u13, u15 och u17. U11 spelade som ett mixat lag med Kristianstad Predators och Helsingborg Jaguars och kallade sig Team Skåne. U15 spelade med Borås Rhinos och Jönköping Spartans och kallade sig Mean Green. Både u13 och u17 spelade som Limhamn Griffins.

Redan här vill jag rikta ett riktigt stort tack till Griffins eldsjäl Katarina Domaradzka som hjälp till med handling, mat och annan planering inför turneringen. Utan din hjälp hade det aldrig blivit såhär bra. Tack!

Ett 60-tal spelare och ledare packade in sig i minibussarna och åkte mot Skövde. Påväg upp stannade vi i vanlig ordning till i Värnamo för en måltid innan vi fortsatte vår resa. Väl uppe blev det lite kommunikationsstrul med rummen men när allt löst sig blåste vi upp våra madrasser och sov som stockar.

Under fredagen drog alla matcher igång och det var äntligen dags för spel. För våra gripar gick det bra och Patrik Lundqvist summerar dagen kort och enkelt med:
– ”Alla har kul, speciellt coacherna som njuter av killarnas fina spel”.  

Under lördagen fortsatte spelandet och för Griffins gick det återigen väldigt bra. Tyvärr fick vi en skadad spelare som under lördagen opererades. Vi blev såklart väldigt glada när han kom tillbaka till stugan under söndagen och hälsade på. Vi önskar honom en snabb återhämtning.

Under söndagen spelade vårt u11-lag final mot Stockholm Mean Machines där det blev vinst med 0-14. Vårt u13-lag spelade C-final Borås Rhinos där det blev vinst med 0-16. Vårt u15-lag spelade om 7-8-plats mot Täby Flyers där det blev förlust med 22-6. Vårt u17-lag spelade final mot Täby Flyers där det blev förlust med 34-8.

Ett av Griffins värdegrundord är TOGETHER, vilket spelarna och ledarna visade tydligt under helgen. De stöttade varandra, hejade på varandra och firade vinster tillsammans. Det är viktigt för oss att vi stöttar varandra som en förening och att spelarna och ledarna redan visar detta är fantastiskt. Det betyder att vi är påväg mot rätt håll.

En annan person som är värd att omnämnas lite extra är Axl Fiedler som i helgen gjorde sitt sista coach-uppdrag i Griffins på några år. Han kommer åka till USA och läsa på college i 4 års tid. Vi önskar honom stort lycka till och ett ännu större välkommen tillbaka.

Jag vill rikta ett stort tack till alla coacher, lagledare, spelare och föräldrar som gjort Dukes Toruney 2018 möjligt. Tack! /Emma, ungdomsansvarig Limhamn Griffins.

20180728-dukes-tourney-2018-98995

Foto: SAFF/Andreas Lundgren
För fler fantastiska bilder: https://andreaslundgren.pixieset.com/dukestourney2018/18001815/