.
Limhamn Griffins

Promenadseger mot Mean Machines

Efter en trevande inledning gjorde Griffins vad man skulle och bärgade 2 poäng mot Stockholm Mean Machines i helgens omstart på Superserien.

Herrlaget fokuserar på peeweefinalen i Skövde på vägen till Stockholm

Herrlaget fokuserar på peeweefinalen i Skövde på vägen till Stockholm

Griffins hade en bra uppladdning inför matchen mot Mean Machines då man på bussen upp kunde njuta av juniorlagens framgångar i Skövde via livestream. Men väl på planen var det var tydligt att laget var lite ringrostigt efter sommaruppehållet och hade svårt att komma igång från start. När Mean Machines gjorde sina första poäng på hemmaplan den här säsongen innebar det ledning med 6-0 då extrapoängen missades. Det ledde till att laget knöt näven och gjorde två raka touchdowns innan Mean Machines reducerade till 14-12, man valde då att gå för två poäng för att utjämna matchen men det skulle inte bli fler poäng för Stockholmslaget den här matchen.

Griffins hade uppenbart skakat av sig alla tankar på sommarsemester och hängmatta och tog itu med uppgiften, inte minst bröderna Kristensson som återigen visade att alla de där timmarna hemma i trädgården under uppväxten betalar sig. Lillebror, Anton Kristensson, utnämndes till matchens MVP med 5 passmottagningar på totalt 166 yards och hela 3 touchdowns. Storebror, Hampus, levererade 12 av 24 passningar för totalt 302 yards och 5 passningar för touchdowns.

Om inte Kristensson fått utmärkelsen hade den med största sannolikhet gått till David Strobel, DL, som levererade hela 10.5 tacklingar och 3 sacks. Strobel blev förra årets rookie i Superserien och prestationerna såhär långt in på säsongen visar med all önskvärd tydlighet att det inte var någon tillfällighet och att han inte längre är en rookie utan en stor del av både Griffins och Sveriges framtid på DL.

Det var också ett antal defense spelare som hoppade in på offense i ett specialdesignat spel som Mean Machines försvar inte kunde stoppa och som resulterade i att Oliver Persson, normalt en gigant som LB, sprang in bollen för 6 poäng.

För att inte låta ungtupparna ta all äran visade Fredrik Eklund framfötterna som vanligt och drog in två touchdowns på passning från Hampus Kristensson. June Robinson visade prov på tålmodighet i en match där han fick kämpa för sina yards men när han väl kom loss var det ingen som kunde stoppa honom och på ett 46 yards springspel levererade han ytterligare 6 poäng.

Övrigt att anmärka i matchen var att Markus Johansson (K) som anslöt från Staffanstorp Saviours inför säsongen äntligen kommit tillbaka efter sin operation tidigare i år och kunde göra sin debut i Superserien.

Den här veckan har Griffins en bye week innan det återigen bär av norrut för match mot Uppsala 86ers i näst sista omgången. Säsongen avslutas hemma mot STU Northside Bulls den 22/8.