2014-05-24_Knapp förlust i premiären för Griffins

Pressmeddelande från Limhamn Griffins. För omedelbar publicering.

Knapp förlust i premiären för Griffins

Limhamn Griffins efterlängtade premiär efter uppflyttningen till Superserien gick av stapeln i Solna och för motståndet stod STU Northside Bulls. I en tät match var det till slut bara fyra poäng som skiljde lagen åt, till STUs fördel.

Det var Bulls som började matchen bäst och tog ledningen med 6-0 när de satte en touchdown i första kvarten. Griffins kom tillbaka och efter att man fått två poäng på en s.k. safety fick man igång offensiven och gick upp till ledning 6-9 efter en touchdown av Fredrik Eklund. Spelet gick fram och tillbaka men båda lagen bjöd upp till starkt defensivt spel men innan pausvilan lyckades Bulls sätta ännu en touchdown och gick till halvlek med ledning 12-9.

I andra halvlek var det Bulls som tog tag i taktpinnen direkt och satte två raka touchdowns fram till 25-9 innan Griffins fick fart på offensiven och en av banans bästa spelare, Fredrik Eklund, fångade bollen och tog den hela vägen till 6 friska poäng. Griffins hade i det läget känning men åkte på ett nytt bakslag då Bulls quarterback gjorde sig svårfångad och utökade lagets ledning till 31-15.

Griffins visade att man är ett lag att räkna med även i tuffa situationer och efter ett 70 yards passningsspel från quarterback Hampus Kristensson till lillebror Anton Kristensson som tog slut bara en yard från end zone kunde Benni Kronqvist ta bollen den sista biten i nästa spel för att vidare reducera ställningen till 31-20. David Strobel gjorde inga misstag med extrapoängen och ställningen 31-21 höll i sig en lång period.

Amerikansk fotboll är känd som en sport där mycket kan hämta mot slutet av matchen och Griffins vägrade vika ner sig. Hampus Kristensson hittade återigen matchens bäste spelare, Anton Kristensson, med en passning och denna gången bar det hela vägen fram till en touchdown som innebar ställningen 31-27.

Med fyra poäng upp var Griffins piskat att få ännu en touchdown för att vinna matchen men trots att man kämpade in i det sista kund Bulls hålla undan och vinna matchen.

Som matchens lirare i Griffins utnämndes, mycket välförtjänt, Anton Kristensson och head coach John Trana sammanfattar första matchen när han säger; ”Det var en tuff match men vi kämpade bra och även om vi har saker att förbättra inför nästa drabbning visade vi att vi är ett lag som hör hemma i Superserien”.

Griffins får nu ett par veckors paus på grund av EM i Österrike nästa match blir skånederbyt hemma mot Kristianstad Predators lördagen den 14/6 kl. 18:00 på Hästhagens IP.