.
Limhamn Griffins

2013-03-27_LANDSLAGSSPELARE VÄNDER HEM

År 2007 vann Griffins sitt senaste SM-guld. Sedan dess har klubben gått igenom en stundtals smärtsam generationsväxling och har de flesta av spelarna från guldlaget antingen lägga skorna på hyllan eller söka lyckan på annat håll. En av dessa är Johan Ingerman, en av Griffins och landslagets WR när det begav sig. Sedan 2007 har Johan hunnit byta både klubb och position. De senaste åren har han nämligen spelat DB hos Tyresö Royal Crowns, som spelat SM-final tre år i rad. Inför säsongen 2013 är det dags för klubbyte igen när han återvänder till Malmö och Griffins. Positionsbytet består dock, det är på försvaret som Johan satsar för att bli bland de bästa i Sverige och ta en plats i det landslag som ska spela VM på hemmaplan 2015.

 

– Jag har spelat WR i många år nu och kände att jag behövde ett miljöombyte för att hålla motivationen på topp, säger Johan själv om anledningen till att han bytt position.

 

Griffins sportchef Hampus Persson spelade även han WR i laget som vann guld 2007 men har nu lagt skorna på hyllan och ägnar sig helt åt att försöka föra Griffins tillbaka till Superserien och toppskiktet av amerikansk fotboll i Sverige.

 

– Johan är självklart ett fantastiskt tillskott till vårt försvar! Han är en atlet av sällan skådat slag och hans erfarenhet och kunskap kommer att ge oss så mycket mer än hans egen prestation. Att han numera spelar DB är bara positivt för oss eftersom det är främst på defensiven som vi har behov av att förstärka, säger Hampus.

 

Sedan tidigare har Griffins förstärkt försvaret med amerikanska Tim McGarry som tillsammans med Johan, lanslagsaktuella Marcus Christensson och juniorlandslagsmannen Abed Audi kommer att bilda ett passförsvar av absolut toppklass i landet.

 

 

 

Vid frågor eller intervjuförfrågningar, kontakta sportchef Hampus Persson på hampus.persson@limhamn-griffins.com eller 0736-222888.

 

Bildmaterial för pressreleasen finns tillgängligt på www.limhamn-griffins.com/press