.
Limhamn Griffins

Limhamn Griffins herrlag spelar Div 1 under 2018.

Limhamn Griffins har i ett officiellt meddelande informerat SAFF att man inte avser att spela i Superserien 2018 utan avser att satsa på en topplacering i Div 1 kommande säsong.

Frågan har vuxit fram under året och efter avslutad säsong kan vi nu konstatera att vi inte har tillräckligt spelarunderlag för att kunna satsa fullt ut i Superserien kommande säsong. Det i kombination med de höga transportkostnaderna för en säsong gör att styrelsen, i samråd med den herrlagstrupp som efter säsongen varit med om att analysera situationen, nu väljer att satsa på att återuppbygga föreningen på längre sikt.

Ordförande Joan Travesset anser att beslutet är tungt men man är övertygade om en comeback inom några år då de yngre generationerna kommer upp till seniorerna. Limhamn Griffins växer starkt underifrån och vi ser en framtid där man med egen full trupp åter kan kvalificera sig till superserien. Det viktiga nu, anser Joan Travesset, är att fortsätta jobba med att förstärka sin ungdomsverksamhet och att få ekonomin under kontroll. I superserien är Limhamn Griffins den enda föreningen från södra Sverige och de långa resorna till bortamatcherna är en belastning för klubben både ekonomiskt men också prövande för spelarna. I framtiden bör en Superseriesatsning bygga på eget material och på en stabil ekonomi som bär sig själv.

Sportchef Emma Svensson bekräftar att den ungdomsverksamhet som finns idag är en stabil plattform att fortsätta bygga på. Sportsektionen har med Emma i spetsen jobbat tillsammans med tränarstaberna att långsiktigt skapa en spel- och träningstrappa. I den börjar man redan som 9-åring med rätt fokus där lek- och bollträning är viktigt och där man växlar upp varje år mot en elitverksamhet där styrka och spelteknik ligger i fokus. Den röda tråden är viktig för att år efter år producera spelare till seniorlagen med den kvalitet som krävs.

För herrlaget med elitansvarig Phil Corter innebär detta att flera gamla spelare kommer tillbaka då förutsättningarna är annorlunda i Div 1. Med Dennis Gogaj som HC ser man en möjlighet att bygga långsiktigt men siktar ändå på topplacering. Föreningen kommer att satsa för fullt och det kommer att skötas likadant som om vi vore i Superserien. Detta för att kunna bygga en långsiktig organisation oavsett serienivå.

Dennis ser nu fram emot uppdraget och planeringen är i full gång  där säsongen närmar sig med stormsteg. I och med denna satsning har gamla landslagsansikten redan börjat dyka upp i träningslokalen och nu är det fullt fokus på 2018.

Vi ser fram emot säsongen 2018 och vad Limhamn Griffins på lång sikt kommer att bygga.

Styrelsen
Limhamn Griffins

Vid frågor vänligen kontakta

Joan Travesset
Ordförande
Limhamn Griffins

joan.travesset@limhamn-griffins.com