.
Limhamn Griffins

Landslagstränaren Elias Hallbäck tar över Griffins u17

Efter många vändor fram och tillbaka står det nu klart att ungdomslandslagets offensiva koordinator tar över Griffins u17-lag. Elias Hallbäck är en erfaren och skicklig tränare på många sätt och byggde under två års tid ihop en stor stab till sitt dåvarande u15-lag. Med 9 tränare och 5 lagledare tog de under säsongen 2017 en solklar serieseger med vinst i samtliga matcher.

Elias började sin tränarkarriär för 5 år sedan. Han inledde karriären i Griffins u19-lag som offensiv koordinator där han stannade i tre år innan han tog över huvudansvaret för Griffins u15-lag 2016. Under våren 2015 kontaktades han av förbundskapten för ungdomslandslaget Sebastian Brinkenfeldt som gärna ville ha med honom i sin stab. Elias fick där en offensiv koordinatorsroll och lyckades under sitt första år i landslaget vinna NM med två raka vinster och under sitt andra år var han en del av staben som ledde laget till seger i Finnkampen. Nu väntar ett nytt NM i Danmark under hösten och Elias har fortfarande förtroende hos förbundskaptenen att leda den offensiva biten i laget.

– Det är väldigt roligt att Elias vill ta huvudansvaret ännu ett år. Hans jobb under säsongen 2017 var enastående. Farten, energin och disciplin han hade på sina träningar i u15 behöver han nu fortsätta bygga på och jag tror till 100% att många av spelarna han varit tränare för, kommer vara en del stor del av Griffins i många år framöver och även den gruppen som kommer vara grunden i vårt herrlag framöver. – säger Sportchef Emma Svensson.

I en intervju med Elias svarar han följande på frågorna:

  1. Hur känns det att få huvudansvaret för u17 nästa säsong?
  • Det känns bra! Det ska bli spännande att ta steget upp från u15 och försöka tackla de nya utmaningarna som följer med.

 

  1. Vad är ditt personliga mål inom en 3-års period?
  • Mitt personliga mål är att bli en av de främsta coacherna i Sverige, samt hjälpa Griffins att komma upp i eliten igen. Mitt mål för laget är att pusha spelarna så de kan utvecklas och i slutändan bli bidragande spelare i seniorlagen.

 

  1. Vad ser du mest fram emot nästa säsong?
  • Roligaste med nästa säsong är att få lära känna killarna och tjejerna ännu bättre och få se deras utveckling både på plan och utanför. Det är ett fantastiskt gäng och de har alltid kul tillsammans.

 

Limhamn Griffins välkomnar Elias till u17 och önskar honom lycka till!