.
Limhamn Griffins

Griffins och Marvels slår ihop U19-verksamhet

Griffins och Göteborg Marvels blir tillsammans u19 inför säsongen 2022 .

Efter ett par år utan U19 verksamhet, eftersom både Göteborg Marvels och Limhamn Griffins haft liknande problem att driva en stabil U19 verksamhet så tar föreningarna nu ett gemensamt tag och kommer 2022 ställa upp med ett gemensamt lag i seriespel. Målsättningen är att inom 1 eller 2 år ha varsitt lag.

Efter diskussioner som påbörjades redan för ett år sedan har en plan fastställts. Planen bygger i korta drag på en rad grundläggande och gemensamma förutsättningar. Båda föreningar har också konstaterat att det i dagsläget inte går att få igång ett U19 lag i seriespel på egen hand utan att förlita sig på att U17 spelare fyller på leden. Detta går emot föreningarnas syn på ungdomsfotboll där U17 gärna får vara en del av U19 men där de inte skall tvingas delta i en åldersgrupp över sig själva. Föreningarna har i mångt och mycket byggt framgångsrika ungdomslag på snarlika filosofier där spelarutvecklingen står i första rummet.

HC är Stefan Clavebring som har ett förflutet i både Limhamn Griffins och Göteborg Marvels samt meriter från diverse landslag. Som utsedd assisterande HC är Karl Lundén, coachveteran från Göteborg Marvels ungdomsled och tillika sportchef för U19. I övrigt är coachstaben inte helt spikad även om det redan är en omfattande och duktig grupp coacher som anslutit.

”Tanken är att ha en i varje stad på varje position, i princip kommer vi ha dubbla staber”, säger Stefan Clavebring. ”Det kommer finnas en huvudansvarig och en assisterande per position vilket ger oss möjlighet att både slussa in några yngre och ambitiösa coacher som paras med en mer rutinerad plus att det finns naturliga motparter för alla coacher i den andra föreningen” fortsätter Stefan. ”Det har varit en väldigt prestigelös process där många vill vara med” fyller Karl Lundén i och fortsätter ”Stefan är den naturliga och självklara HC:n med sitt goda renommé och stora nätverk i båda klubbar, det är ett privilegium att vara hans assistent”. ”I alla fall assistent på pappret” lägger Stefan till med ett leende och fortsätter ”Jag är ju Karls assistent som OL coach”. Att det kommer bli en riktig kul säsong med många intressanta spelare i truppen är de båda överens om.

Presentation av spelare och övriga coacher kommer inom en relativt snar framtid.