.
Limhamn Griffins

Griffins förstärker inom Skåne

#22 Pär Danielsson, #79 Hampus Palm, #30 Timmy Göransson

#22 Pär Danielsson, #79 Hampus Palm, #30 Timmy Göransson

En av de huvudsakliga ambitionerna för Griffins är att konsolidera lokala talanger och etablerade spelare som har ambitionsnivån inställd på spel i Superserien. Nu har man skördat fler framgångar i den lokala rekryteringen och förstärkt offense ytterligare.

RB Timmy Göransson och OL Hampus Palm som tillhört Ystad Rockets men som haft flera framgångsrika säsonger i Superserien med Kristianstad Predators genom klubbarnas farmaravtal har bestämt sig för att fortsätta satsningen i Superserien men nu i de lila dräkterna.

Griffins offensiva backfield får ytterligare förstärkning då Pär Danielsson (RB) ansluter från Hässleholm Hurricanes. Även Pär har tidigare spelat i Superserien med Kristianstad Predators innan han förra säsongen gick över till Hässleholm för spel i division 1.

Med tidigare förstärkningar, framförallt på den offensiva linjen har Griffins roster fått en rejäl uppgradering inför årets säsong. Det är också betydelsefullt att få in etablerade spelare för att ge de unga talangerna som kommer upp genom ungdomslagen en chans att arbeta sig in i seniorfotbollen och Superserien i en lagom takt. Med bra djup och hög kvalitet genom rostern ges dessa unga spelare möjligheten att etablera sig samtidigt som man har mer erfarna spelare att luta sig emot vilket är extremt viktigt då dessa bidrar med mycket erfarenhet som utvecklar nästa generation.

-Det här betyder otroligt mycket, vi har sedan tidigare fått bra tillskott på OL och Hampus är bara ännu ett bevis på att allt fokus runt line of schrimmage har betalat sig i rekryteringen, att vårt backfield nu får dubbel förstärkning från två spelare som vet vad som krävs för att spela i Superserien är ju självklart en rejäl uppgradering och innebär en ny dimension i anfallsspelet. Nu återstår bara ett par bitar innan årets offseason pussel är helt på plats och vi ser fram emot att åka till Stockholm för premiären om ett par veckor, säger sportchef Carl Klimfors.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *