.
Limhamn Griffins

Ett stort steg framåt

Den historiska första damlagsmatchen på Hästhagens ip mellan Limhamn Griffins och Carlstad Crusaders blev en jämn affär. Att matchen dessutom streamades gav det hela en extra krydda. Förutom underhållande fotboll och stream bjöd även eftermiddagen på strålande sol vilket gjorde att fler kom för ett se den historiska matchen.

Tyvärr för griparna slutade matchen med förlust då Crusaders lyckades ta poäng på en safety (tackla griffins i egen endzone).

Offensivt hade Limhamn svårt att avancera bollen mot en tuff Carlstad-linje men hade en del framgångsrika spel. Bland annat blixtrade Nora ”Lightning” Järneström till med några fina springspel i mitten. En annan godbit som stack ut var QB Andrea ”Picard” Holmbergs djupa pass till Nora ”Zorro” Zolotov i andra halvlek.

Defensivt storspelade Griffins och höll Crusaders anfall till 0 poäng. Försvaret andades aggressivitet och gjorde många viktiga spel. De gånger Carlstad fick stora spel var när de sprang mot utsidan eller passade till #80 som storspelade. På den defensiva linjen saknades erfarna Anica ”Merciless” Mercado men ett diciplinerat Limhamn, med Marie ”Amazon” Mardirossian Frankenius och Josefine ”Athena” Håkansson i spetsen, lyckades hålla nollan. Den utlånade Halmstad-spelaren Julieta ”Pansar” Nilsson visade upp sig från sin bästa sida med både interception och flertalet tacklingar. Den unga talangen Josefin ”Bamm-Bamm” Petersson, snart 15 år fyllda,  gjorde även hon en stark insats med bland annat en interception.

”Vi gör en fantastisk match och det är ett stort kliv i rätt riktning. Mina spelare gör verkligen mitt jobb som både huvudtränare och defensiv koordinator lätt. Det ska bli spännande att se hur mycket vi utvecklats när säsongen är slut med tanke på utvecklingen vi gjort på bara en vecka. Nu fortsätter vi blicka framåt och jobba med det vi har. Det är små misstag som gör att vi inte lyckas vinna matchen och vi visade idag att vi verkligen är ett lag att räkna med. Ska man vinna mot oss får man minsann kämpa.” – säger huvudtränre Emma Svensson.

Nästa match för Griffins kommer vara lördagen den 6/5 borta mot Västerås Roedeers.