.
Limhamn Griffins

Emma Svensson får fortsatt förtroende som huvudtränare för Griffins damlag

Emma har själv spelat amerikansk fotboll i 10 år för både Kristianstad Predators och Arlanda Jets. Hon har spelat i både damlandslaget och flaggfotbollslandslaget i ett antal år och var under säsongen 2014 nominerad till Sveriges bästa defensiva back i damlagsserien. Säsongen 2017 kunde vi se henne .göra comeback som spelare i lila kläder.

Hon började sin tränarkarriär 2015 i Griffins u19-lag som defensiv koordinator och fortsatte sedan efter ett års uppehåll till Griffins damlag som huvudtränare. Hon tog emot Skånes idrottsledarstipendium 2016. Emma har också suttit med i Griffins styrelse i tre års tid och är en viktig kugge i föreningen.

Vi är väldigt stolta över att ge Emma fortsatt förtroende som HC i Griffins damlag. Emma går in i sitt andra år som huvudansvarig för damlaget efter ett framgångsrikt rookie-år i serien, trots det bara blev en vinst. Föreningen ser positivt på damsatsningen och hur Emma med sin stab planerar vidareutvecklingen. – säger elitansvarige Phil Corter.

I en intervju med Emma svarar hon på följande frågor:

Hur känns det att få huvudansvaret för damlaget nästa år?
Det känns såklart jätteroligt! Förra säsongen, som också var vår första i seriespel, utvecklades vi verkligen som lag och det ska bli enormt roligt att fortsätta bygga laget. Det är självklart också ett stort ansvar och jag vill, som alltid, göra mitt bästa på alla plan!

Vad är ditt mål inom en 3-års period?
Mitt mål för laget är att vi har en stor trupp och att vi fortsätter hålla ihop, pusha varandra och ha roligt som ett lag. För min egen del är målet att utvecklas som huvudtränare och hjälpa till att bygga en sportstruktur i föreningen.

Vad ser du mest fram emot nästa säsong?
Att ha lika roligt med laget som jag hade förra säsongen! Vi har högt i tak, dansar, sjunger och skojar men vi tränar också hårt, fokuserat och målinriktat. Jag längtar verkligen till säsongen 2018!