.
Limhamn Griffins

College-meriterade Frederik Moss Nielsen blir huvudtränare i u15

Förra årets huvudtränare för Griffins u15-lag var Elias Hallbäck som i år kommer ta steget upp i u17. Ny i rollen som huvudtränare för u15 blir Frederik Moss Nielsen.

Frederik har själv spelat amerikansk fotboll i 10 år och spelat i både det danska u17-landslaget och det svenska u19-landslaget. För 6 år sedan blev han tränare och under 2 säsonger har han varit assisterande tränare vid Citrus College i USA. I herr- och juniorlandslaget är Frederik aktiv som QB-tränare. Han har också varit domare i 6 år och fick även förtroende som styrelsesuppleant för några år sedan.

Att Frederik har stor erfarenhet och engagemang råder det inget tvivel om. Han värnar dessutom om föreningen och alla medlemmars bästa. Han ger föreningen oerhört mycket och det är fantastiskt att se. Det ska bli spännande att få se honom växa in i rollen som huvudtränare, något han kommer klara galant! – säger Sportchef Emma Svensson.

I en intervju med Frederik svarar han på följande frågor:

Hur känns det att få huvudansvaret för u15 nästa säsong?
Det känns jätteroligt att få förtroende av klubben att sköta en viktig del av vår ungdomsverksamhet. I u15 har man möjlighet att verkligen få jobba med att utveckla framtidens spelare. Förra året hade vi en enorm utveckling hos rekord-många spelare och nästa år tänker jag fortsätta arbetet med att ha samma utveckling hos ännu fler ungdomar.

Vad är ditt mål inom en 3-års period?
Mina personliga mål för laget, föreningen och mig själv är att skapa ett attraktivt ungdomsprogram för u15 spelare. Målet är också att skapa en bra träningskultur där alla kan vara med och utvecklas som spelare men också som personer utanför planen. Vi vill lära våra spelare vad det menas med att spela amerikansk fotboll i Limhamn Griffins.

Vi kommer jobba mycket med att rekrytera spelare inför nästa säsong. Vill man vara med bland dem bästa ungdomslagen i Sverige måste man jobba aktivt med rekrytering och ett av mina mål är att vi är mellan 25-35 spelare på sidlinjen när säsongen drar igång.

Mina egna mål består av att utveckla spelare och tränare till att bli självständiga och kunna lösa problem på egen hand. Det kommer komma en dag där jag inte längre kommer vara med i Griffins och då måste andra ställa upp och ta den roll som jag nu har fått.

Vad ser du mest fram emot nästa säsong?
Det jag ser fram emot nästa säsong är att få se spelarna utvecklas. Det finns inget bättre än att se en spelare som jobbar stenhårt, kommer på varje träning, leder sitt lag och sen spelar hård och tuff fotboll under matcher. Min favoritspelare är alltid de som alltid kommer på träningarna, ger 110% och som bryr sig. Det är dem spelarna som gör det roligt att coacha fotboll. Det är även de spelarna som Griffins kommer förlita sig på om 5-6 år när dem spelar med u19, herr- eller damlaget.