.
Limhamn Griffins

Brian Ensminger ny QB i Griffins

Brian_1

Efter en lång och detaljerad rekryteringsprocess har valet landat på Brian Ensminger som skrivit på som quarterback för 2016 års säsong.

Ensminger kommer från Baton Rouge i USA och har fostrats på Hahnville highschool och sen vidare via Southeastern Louisiana University till Belhaven University i NCAA division 3. Efter att ha tagit examen med en major i Business hade Ensminger en sejour i tyska högsta ligan under 2015 och har nu alltså valt att fortsätta sin europeiska fotbollskarriär i Sverige och Limhamn Griffins.

Valet av quarterback för årets säsong har varit en utdragen process och även om man helst sett Brian komma över och delta i mer av förberedelserna under försäsongen var det viktigt att hitta en spelare som kunde ta sig an det fulla uppdraget. Brian väntas ta sig an Griffins offense och vara en ledande spelare på och utanför planen men han har även ett stort ansvar i att utveckla de svenska talanger som klubben har. Det börjar med Hampus Kristensson, som under flera år varit startande quarterback i Limhamn Griffins, men inkluderar även spelare från de yngre leden där mycket talang finns men där man bedömt att ta in en amerikansk quarterback är det bästa sättet att ge dessa talanger den fulla utvecklingsmöjlighet de förtjänar. Detta är en stor del i varför valet föll på just Brian, efter att ha diskuterat med en lång rad framgångsrika quarterbacks framstod han som den spelare som bäst passade klubbens mentalitet bäst och känner enormt engagemang för att ta sig an hela uppgiften vi har på bordet.

 

 49762_1     Nationalitet  USA
 Ålder  24 år
 Längd  187 cm
 Vikt  93 kg
 Skola  Belhaven University

 

Brian har sedan en tid tillbaka anslutit till laget för att hinna göra sig redo inför säsongspremiären i Stockholm den 9/4 då Mean Machines står för motståndet.

Lagledare Carl Klimfors summerar rekryteringsprocessen: ”Det är få lag förunnat att ha en så stark helsvensk QB som vi har i Hampus och valet att ta in en amerikan på den positionen satt långt inne. Vi ser att detta är en långsiktig satsning för att den här säsongen ha en QB som såklart leder vårt offense på planen men framförallt någon som är starkt engagerad i att dela med sig av sin erfarenhet och utveckla Hampus och de andra talangerna vi har i klubben. Av alla positioner är helt klart QB positionen den många lag i Superserien ser mest kortsiktigt på vilket förbluffar mig, det är nya importspelare varje år i många klubbar vilket gör det svårt att utveckla internt och hålla en konsekvent identitet. Detta är inte ett avsteg från vår långsiktighet vad det gäller quarterback utan mer nästa steg i att säkra en hållbar intern satsning på svenska talanger genom att ge dem ytterligare verktyg för att utvecklas, verktyg som vi inte har lokalt”