.
Limhamn Griffins

Superseriens presskonferens

Coaches pic

HC Greg Gibson med övriga tränare för de sju Superserielagen

Inför säsongen möttes samtliga lag i Stockholm för att möta pressen och  prata om förväntningar på årets serie och slutspel. Ett antal stora nyheter diskuterades från förbundets håll och då framförallt tyngdpunkt på den stora nyheten att Superserien för första gången kommer ha live sändningar i TV4 Sport varje vecka. Även den uppkommande HBTQ certifieringen diskuterades både med representanter från förbundet och RFSL.

Carl_1

Lagledare Carl Klimfors i diskussion med Thomas Björn

När det gäller förväntningarna på årets säsong står det väldigt klart att de flesta förväntar sig en jämnare och ännu mer konkurrenskraftig serie i år. Superserien håller yppersta klass när det gäller amerikansk fotboll i Europa men det har under ett antal säsonger varit diskussion om huruvida skillnaden mellan toppen och botten varit för stor för att verkligen bredda intresset för sporten i Sverige. Där verkar samtliga klubbar vara rörande eniga om att utvecklingen gått åt rätt håll och även om Carlstad Crusaders verkar ha de flestas förtroende när det gäller att försvara sin titel ser man fram emot en säsong med mycket tuffa matcher där landskapet som varit ganska fastställt de senaste åren kanske ritas om en del när vi ska summera säsongen i juli.

Det framgick också av flera intervjuer att förväntningarna på Limhamn Griffins höjts en del sedan förra säsongen. Med en stark off season med bra utveckling av talangen man sedan tidigare haft, kombinerat med relevant rekrytering gör att förväntningarna höjs. Hur långt det kommer räcka vet vi när serien drar igång om ett par dagar och verkligheten börjar utkristalliseras men helt klart är att Superserien har alla förutsättningar för att ha stor framgång det här året med live sändningar på TV varje vecka och en konkurrenskraft som inte skådats på flera år.

Hela presskonferensen kan ses här. Intervjun med Griffins representanter är ca 28:30 in i inslaget.