.
Limhamn Griffins

SM finalen sänds på TV4 Sport och TV4 Play

Vem som till slut ska slåss om guldet är fortfarande okänt men klart står det att final den 6/9 kommer sändas live på TV4 Sport och TV4 Play. Det är fyra lag som kämpar om två platser i bildrutan i september då Tyresö Royal Crowns, Carlstad Crusaders, Uppsala 86ers och Örebro Black Knights säkrat slutspelsplatser redan innan sista omgången av Superserien spelats.

Första SM finalen, 1986, spelades precis som detta året i Uppsala. När nu 30:e finalen ska avklaras står det klart att inte bara arenan i Uppsala (numera Studenternas IP) utan också finallagen kommer vara ändrade, den första SM finalen spelades nämligen mellan Lidingö Pink Charges och Glue Harbour Buccaneers som numera stoltserar med det vackra namnet Limhamn Griffins.

SM-finalen i amerikansk fotboll är ett evenemang som bidrar till TV4 Sports ambition att erbjuda våra tittare högklassig svensk sport, säger Hans Pekkari, kanalchef TV4 Sport. Superserien är i år jämnare än på många år. SM-finalen kommer bli högdramatisk. Det är väldigt roligt för alla inbitna amerikansk fotbollsfans att matchen kommer sändas på TV4 Sport såväl som på TV4 Play utan geografisk begränsning, säger Martin Söderberg, evenemangsansvarig på Svenska Amerikansk Fotbollförbundet.

SM finalen 2015De stora favoriterna Carlstad Crusaders har inte bara radat upp 5 raka SM titlar, i år åkte de dessutom ner till Serbien och tog hem hela Champions League. Naturligtvis är de favoriter i år också men efter att ha förlorat första matchen på hemmaplan på många år mot det väntade motståndarlaget Tyresö Royal Crowns vet man inte vad som kan hända. Örebro Black Knights har tagit sig till två raka finaler och är efter en trevande inledning av säsongen med i slutspelet, det är ett lag som sprungit bollen framgångsrikt men som framförallt representeras av sitt starka defense och många visa fotbollskännare har sagt att defense är det som vinner titlar. Det återstår att se om Örebro kan bevisa det i år. Ett storsatsande Uppsala 86ers kan inte ignoreras, trots förluster mot de främsta lagen i ligan i år har de utmärkt sig genom att pressa Carlstad i båda årets matcher och med en bred trupp och framgångsrik coaching ska det bli spännande att se om de kan bidra till ett maktskifte inom amerikansk fotboll i Sverige.

Kick off för finalen är söndagen den 6/9 12:00 och sändningarna på TV4 Sport och TV4 Play börjar 11:45.