.
Limhamn Griffins

Skånederbyt närmar sig

Årets första Skånederby som gick av stapeln på Kristianstads IP i mitten av maj slutade i en bitter förlust för Griffins, nu kommer möjligheten till revansch allt närmare. Vi startar midsommarfirandet med match på Hästhagens IP torsdagen den 18/6 kl 19:00.

Förra säsongens facit mot Kristianstad Predators blev en storförlust tidigt på säsongen som följdes upp med en tightare match som ändå slutade med full pott för konkurrenterna från norra Skåne under andra halvan av säsongen. Precis som 2014 är Griffins och Predators i samma division vilket betyder att lagen möts två gånger per säsong. Skillnaden mellan de två matcherna förra året var stor men i år ser Griffins fram emot att göra en ännu större vändning för att säkra den efterlängtade andra segern i årets säsong.

Efter att ha tagit en planenlig seger i öppningsmatchen mot nykomlingen Västerås Roedeers gjorde Griffins en godkänd insats mot  regerande mästarna Carlstad Crusaders som dock slutade i förlust men en förlust som gav mersmak efter att man flyttat bollen under stora delar av matchen och visat goda tendenser i många delar av laget jämfört med matchen mot samma motstånd året innan. Därefter gick man in i en period av fyra raka matcher inom divisionen som förutom Griffins och Predators också innehåller Örebro Black Knights.

I den fjärde och sista divisionsmatchen för året kommer alltså Kristianstad och gästar Hästhagens IP. Divisionsvinsten är utom räckhåll för Griffins men motivation att spela mot Predators finns garanterat ändå och vi ser fram emot en spännande match innan midsommar.

Kristianstad har också haft en tuff inledning på säsongen, efter en övertygande seger mot Griffins i runda 1 har man åkt på tre raka förluster mot STU Northside Bulls, Tyresö Royal Crowns och Carlstad Crusaders. På grund av det sena intåget i säsongen har Predators en match mindre spelad men står alltså precis som Griffins på endast en seger i årets serie.

Som man är van att se dem står Kristianstad för ett explosivt anfallsspel som det gäller för Griffins att sätta stopp för från start nästa vecka. Försvaret har dock en del frågetecken runt sig och det är bara bottenlagen Stockholm Mean Machines och Västerås Roedeers som släppt in fler poäng. Detta är självklart något Griffins fokuserar på och ser fram emot att utnyttja för att ta sista chansen till seger i en divisionsmatch.

Griffins kommer av en bye week och ser fram emot att få tillbaka de många starters som saknades i förra mötet, visserligen har Kristianstad match den här veckan men då man ställs mot Stockholm Mean Machines som inte haft någon större framgång förväntas det vara de två bästa lagen klubbarna kan ställa på banan som möts på torsdag nästa vecka så det finns alla förutsättningar för en sevärd match.

imageKom ner och stöd ditt lag på Hästhagens IP torsdagen den 18/6 kl 19:00. Middag äter du i Griffins Foodcourt där saftiga hamburgare och kylande dryck finns tillgänglig. Dessutom är det Soul Salvation Night där du kan bidra till att förbättra situationen för de mindre lyckligt lottade i Malmö och i pausen njuta av halftime show med country stjärnan Waltzing Tess.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *