.
Limhamn Griffins

SFN om årets U19 serie

Efter en säsong med en något tunn trupp är Griffins U19 lag tillbaka för att slåss i den nationella toppen igen.

Förra året var laget fyllt av talang och genom ett vilt kämpande lyckades man få med sig några osannolika segrar, men det tär på spelarna när man är så få som laget var i fjol och då är det svårt att ta sig hela vägen. Det ser annorlunda ut nu och med en rejält utökad trupp som fortsatt är väldigt talangfylld har man målsättningen att ta sig  hela vägen.

I en analys på Swedish Football Network tippas Griffins som trea i tabellen när säsongen ska sammanräknas och de flesta håller regerande mästarna, Kristianstad Predators, som troliga vinnare. Det är en analys Griffins U19 lag inte känner igen sig i men å andra sidan skadar det sällan att slå från underläge som i det här fallet där man tippat Predators och Crusaders som finallag och Griffins som stående precis utanför en SM final på tredje plats.

I artikeln kan man dessutom läsa att Predators ger SAFF en rejäl känga för regeln som begränsar antalet U19 spelare som kan delta i Superserien till 5 under en säsong. Det är inget snack om att även Griffins herrlag står och slickar sig i mungipan när man ser mängden talang i årets upplaga av U19 och det är head coach Phil Corters uttalade målsättning att göra spelarna Superserie-klara när de nu står på juniorseriens sista språngbräda innan det blir seniorfotboll på heltid.

Säsongens uppbyggnad i år är inte optimal med en tidig match och en lång väntan till slutet av sommaren då serien fortsätter, så vi förväntar oss att många U19 spelare kommer ta chansen att spela i Division 1 med farmarlaget Ekeby Greys.

Läs hela artikeln från Swedish Football Network här.

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *