.
Limhamn Griffins

2014-05-14_Griffins gör sig redo för comeback i högsta serien

Pressmeddelande från Limhamn Griffins. För omedelbar publicering.

Griffins gör sig redo för comeback i högsta serien

Limhamn Griffins gör comeback i högsta serien i amerikansk fotboll som startar i slutet av maj. Griffins vann sitt senaste SM guld så sent som 2007 men gick därefter genom en rejäl generationsväxling där man gick tillbaka till division 2 för att fokusera på att bygga upp en bred och framgångsrik ungdomsorganisation som skulle föda framgångar hela vägen upp på seniornivå.

Efter att förra året haft stora framgångar på ungdomssidan, inte minst med 18-19 åringarna som tog sig hela vägen till SM semifinal, är man nu äntligen tillbaka i Superserien och ser ut att ha ett lag att räkna med.

Efter att ohotade ha gått genom division 1 förra året där man var obesegrad och hade historisk målskillnad är laget nu tillbaka för att slåss mot de bästa i landet. Då många lag satsar på att importera en stomme i sitt lag väljer Griffins att bygga en grund på lokala spelare som kompletteras med spets utifrån.

I spetsen för laget står quarterback Hampus Kristensson som efter en svår skada 2012 nu är tillbaka på topp och utmärker sig som ett av de mest intressanta svenska löftena på denna viktiga position i amerikansk fotboll. Med sig på den offensiva sidan har han ett garde som kombinerar ung och lovande talang med etablerade stjärnor som nyförvärvet Fredrik Eklund som blivit svensk mästare hos Sveriges, i nuläget bästa lag, Carlstad Crusaders inte mindre än två gånger.

Griffins visar också bredd och stor kompetens då man har hela fem representanter med i Sveriges landslagstrupp som ska spela EM slutspel i Österrike senare i år. Av de fem spelarna som är uttagna är hela fyra spelare på den defensiva sidan av bollen. David Strobel, Kristoffer Folkstrand, Marcus Christensson och Oliver Persson kommer alla vara klädda i blå-gult senare i år samtidigt som de utgör stommen i Griffins försvar. Tyngd, styrka och snabbhet är ofta utmaningar för nykomlingar i Superserien men med denna tunga representation i landslaget ser man med tillförsikt fram emot återkomsten.

Man har även tagit en balanserad syn på rekrytering där man tar in spets för att komplettera det man redan har. Amerikanska importspelaren Greg Robinson förväntas vara en stor tillgång i både försvar och anfall med sin erfarenhet från amerikansk fotboll på båda sidorna Atlanten. Från Moskva Patriots har man tagit in både Ivan Idzan för att förstärka den offensiva linjen samt nye huvudtränaren John Trana.

Det är svårt att avgöra exakt hur Griffins kommer stå sig den här säsongen men det kommer bli tydligt när man i premiären den 24/5 åker upp till Stockholm för att möta STU Northside Bulls, den matchen följs sedan upp med en hemmapremiär mot lokalkonkurrenten Kristianstad Predators den 14/6. Huvudtränare John Trana ser fram emot säsongen och sammanfattar Griffins position när han säger ”Jag gillar att vara en “under dog”, de enda som behöver tro på att vi kommer vinna matcherna är vi själva. Att vara nykomling och ”underdog motiverar oss ännu mer och vi kommer gå in i varje match med huvudet instället på att vinna”.

 

 

Vid frågor eller intervjuförfrågningar, kontakta

Sportchef Hampus Persson:

Mail: hampus.persson@limhamn-griffins.com

Telefon: 0736-222888

PR & Media ansvarig Joan Travesset:

joan.travesset@limhamn-griffins.com