.
Limhamn Griffins

Ny huvudtränare för Griffins

Halvvägs in i förra säsongen valde Griffins att släppa John Trana och Johan Vajnlie tillsattes som interim huvudtränare men nu är den långsiktiga ersättaren på plats.

Greg Gibson tar över rodret inför 2016 års säsonger. Coach Gibson har efter sin spelarkarriär spenderat de senaste 13 åren i olika tränarroller i hemlandet USA. Med gedigen erfarenhet från båda sidorna av bollen är han väl rustad att ta rollen som huvudtränare i den fortsatta satsningen för Griffins i Superserien.

– Något vi bestämde tidigt var att göra om staben så att vi hade en dedikerad HC och separata koordinatorer, dels för att sprida arbetet på fler händer och huvud men också för att på ett bättre sätt balansera laget. Med Gregs erfarenhet av både offense och defense har vi en tränare som är perfekt för den rollen och vi ser redan på den korta tiden han varit involverad i klubben att vi har rätt man på jobbet, säger sportchef Carl Klimfors

Gibson har erfarenhet som spelare på college nivå i USA och har sedan han började coacha haft koordinator roller på båda sidorna av bollen samt som head coach. Så det är inget nytt han ger sig in i men världen runt amerikansk fotboll är naturligtvis något helt annat i Sverige än i hemlandet USA. Det är en förändring Gibson är helt inställd på och en av huvudanledningarna till att klubben tog in honom redan nu för att han ska kunna arbeta samman coaching staben och laget innan det är dags för säsong.

En intervju med Coach Gibson kommer inom kort.