.
Limhamn Griffins

Möt vår tävlingsansvariga

Ansvarig för vår tävlingsverksamhet i Griffins är Phillip Corter.
Inom tävlingsverksamheten ingår allt från domare till chaincrew och fotbollsmaterial.

Position i styrelsen?
Tävlingsansvarig och vice ordförande

Vad jobbar du med/ fler ideella uppdrag?
Inga andra förtroende uppdrag inom fotbollen mer än rådgivande i vissa frågor inom distriktet. Jag är huvudtränare för Griffins damverksamhet. Utanför fotbollen är jag förtroendevald inom fackförbundet Kommunal och arbetar dagligen med arbetsrättsliga och arbetsmiljöfrågor för Kommunals medlemmar. Jag är även viceordförande i bostadsrättsföreningen där jag bor.

Tidigare fotbollsbakgrund?
Jag är född och uppvuxen i New York där jag spelade ungdomsfotboll. 2002 började jag spela i en ny satsande Kalmar Pirates som tyvärr inte höll mer än 2 matcher.

Samma år flyttade jag till Malmö och drog igång en vilande Lugi Vikings. Där spelade/coachade jag fram till 2010 då jag gick över till Griffins Förutom då 2007 då jag tog paus från spelandet och coachade Griffins PeeWee lag. 2007 är det säsong då det fanns en PeeWee serie i SSAFF. Griffins PeeWee var obesegrade hela 2007 inklusive Dukes. Då hade jag äran att ha Griffins kändisar som Dennis Gogaj Jernqvist och Anton Kristiansson i det vinnande laget.

2010 gick jag över till Griffins med målet att utvecklas som coach under Johan Vajnlie. Det blev även direkt en plats i Griffins styrelse som ledamot. På grund av brist på spelare på vissa positioner fick jag även fortsatta min karriär som spelare. 2013 (tror jag) var min sista säsong som spelare men jag fortsatte som coach och förtroendevald vilket jag gör än idag.

Annars har jag satsat mycket tid på att döma och utvecklingen av domare. Båda i Griffins och i distriktet. Domarverksamheten inom fotbollen är någonting jag brinner starkt för och hoppas kunna vara med och utveckla i hela Sverige. Det är en viktig del av vår sport! Tyvärr är det en av Sveriges svåraste verksamheter med för lite återväxt. Duktiga engagerande domare ger vår aktiva möjlighet att spela kvalitativt och säker fotboll som alla kan njuta av.

Foto: @pssonohlin