.
Limhamn Griffins

Limhamn Griffins startar flaggfotbollslag

Vill du spela flaggfotboll? Du kanske är en gammal fotbollsspelare som lagt skorna på hyllan eller en helt ny förmåga som vill prova på att kasta lite boll utan att tacklas, då är detta chansen för dig!

Nu startar Limhamn Griffins ett flaggfotbollslag där ALLA är välkomna. Längst ner på sidan ser du lite fakta om vad flaggfotboll är. Kom gärna och spela med oss!

När? Söndagen den 8/1 14-15
Var? Kombihallen (på stadionområdet), inomhus konstgräsplan.
Vad behöver du ha med dig? Om du har är dubbskor att föredra men det fungerar även med vanliga gympaskor. Annars behöver du inte ha med dig någonting.

Vid frågor kontakta sportgruppen på sport@limhamn-griffins.com

 

Vad är flaggfotboll?
Flaggfotboll är en sport som fötts ur amerikansk fotboll.

Spelens idé är likvärdiga, t.ex. är målet för det anfallande laget att nå motståndarnas målområde och därmed få poäng. Det anfallande laget måste dock avancera minst ett antal yards på 4 spelförsök för att kunna få avancera vidare. Vissa skillnader förekommer främst i det att flaggfotboll spelas utan tacklingar och därför behövs inga skydd. ”Tacklingen” av bollbäraren sker istället genom att rycka en av de två flaggor som sitter i ett bälte vid varje spelares höfter.

Övriga skillnader är att flaggfotboll endast spelas med fem spelare i vardera laget på planen (IFAF:s femmannaregler) och att spelplanen är mindre till storleken (25 yards bred och 50 yards lång mellan mållinjerna, där målområdet sträcker sig 10 yards bakom varje mållinje, 1 yard = 0.9144 m). I flaggfotboll finns dessutom inga sparkspel, utan endast passningsspel och springspel. Regelmässigt är därför flaggfotboll enklare än amerikansk fotboll, mycket på grund av de ovan nämnda skillnaderna sporterna emellan.

Flaggfotboll är den amerikanska fotbollens motsvarighet till innebandy och är en sport som innehåller fart, fläkt, styrka, atletik, akrobatik, intelligens, taktik och inte minst glädje.