.
Limhamn Griffins

Johan Vajnlie behåller ansvaret för offense

Efter att ha balanserat sitt ansvar som offensiv koordinator med rollen som huvudtränare under halva säsongen 2015 fokuserar Coach Vajnlie återigen sig på den offensiva sidan av bollen.

När Johan Vajnlie tillträdde som head coach halvvägs in i förra säsongen var det redan från början tänkt som en interim lösning. Det är få lag förunnat att ha en sån stark interim lösning som redan är en del av tränarstaben och eftersom Vajnlie tidigare varit kombinerad HC och OC var det tillbaka till tidigare rutiner. Däremot var det klart att tränarstaben skulle förändras inför den kommande säsongen och i och med det tar han tillbaka sitt tidigare ansvar som offensiv koordinator. Coach Vajnlie har varit en del av Griffins under en väldigt lång tid och bidrar till kontinuitet till en annars mycket förändrad stab.

– Johan är en så integrerad del av vår förening och det är imponerande att se att en person kan hålla engagemanget uppe och fortsätta bidra under en så pass lång period som Johan har. Det är perfekt att ha kontinuitet med honom när vi nu bygger om staben inför nästa säsong, det är en stor trygghet för de nya coacherna, spelarna och föreningen att ha en gammal kugge som inte är skygg för att förändra och förbättra för att uppnå våra mål, säger sportchef Carl Klimfors.

Kontinuitet bidrar även Anders Lindström med som kommer fortsätta som fystränare och är i full gång med offseason arbetet och utvecklingen av det nya träningsupplägget inför 2016 tillsammans med Coach Gibson och Vajnlie.

Tyler Mooney gör comeback i klubben efter att ha varit tillbaka och spelat ett par matcher i Superserien redan den gångna säsongen. Men nu är det sidlinjen som gäller och Mooney kommer att ansvara för wide receiver gruppen under kommande säsong.