.
Limhamn Griffins

Islossning på Hästhagens IP

Efter en tuff första halva av säsongen med idel förluster höll head coach John Trana ett eldtal till laget efter den knappa och tunga förlusten mot Jets förra veckan. Det gick ut på att vi river den första halvan och spelar kvarstående matcher som om det är en ny säsong för oss, vi fokuserar inte på tidigare misstag utan fokuserar 110% på matchen mot Mean Machines och vad som kommer därefter. Kort sagt; det verkade fungera.

Igår var förhoppnings en vändpunkt för Griffins i en välbehövlig seger som gav svar på många frågor. Slutsiffrorna skrevs till 56-13 efter en match där Griffins hade svar på allt, No 38på båda sidorna av bollen. Det var enastående insatser från hela laget men givetvis var det några som stod ut lite extra och man kan inte summera matchen utan att ta upp debutanten, Tate Mustin. Han satte nivån redan på första spelet där han satte av på en 40 yards rusch, som visserligen kallades tillbaka på grund av en flagga men som ändå visade lite av vad som komma skulle. Det har varit en utmaning att få alla papper i ordning och det slutgiltiga beskedet att Tate skulle få göra sin debut mot Mean Machines kom först strax före 17:00 på fredag eftermiddag. Inte optimala förutsättningar för uppladdning men en spelare som var laddad till tusen och som ville visa sina lagkamrater och sin nya hemmapublik att han kommer bli en viktig kugge i laget framöver. Tate stod för majoriteten av poängskörden i gårdagens match och fick välförtjänt head coachens utnämning till matchens offence MVP, en ära han gladeligen delar med sina nya bästa vänner på O-line som självklart var en stor del av nr 38:as framgång i sin första match i de lila matchställen.

No 10Rakt genom var det som sagt enastående prestationer, dessutom blev ett stort frågetecken uträttat vad det gäller June Robinson som befarades vara skadad för resten av säsongen. Han gick för fullt igår och efter matchen var han tydligt lättad över de svar kroppen gett honom under matchen, om allt fortsätter i den här riktningen hoppas Griffins kunna bruka Robinsons tjänster till fullo säsongen ut.

Ett annat utropstecken som måste lyftas fram var back up QB Frederik Moss Nielsen som visar att han är en fantastisk lagspelare då han inte bara accepterat och antagit den viktiga rollen som back up bakom startande Hampus Kristensson utan också satte sin stämpel på special teams. Först ner var uppenbart hans mantra i gårdagens match och hårt arbete på special teams gav honom också speltid som QB mot slutet av matchen då OC Johan Vajnlie gav unge Frederik chansen, han tackade för förtroendet genom att själv springa in en touchdown för att stänga butiken.

No 12Många positiva besked alltså och en rejäl seger som återskapar det viktiga självförtroende som fått utstå en del tortyr under de första matcherna under återtåget till Superserien. Men bortsett från de stora positiva individuella insatserna som man kan fortsätta lista i all oändlighet var ändå de viktigaste beskeden att man tydligt fungerade som en enhet igår och att de stora skadebekymmer som skakat truppen i match efter match ser ut att vara förbi.

Härnäst är det en tuff bortamatch mot Carlstad Crusaders som väntar, man vet att en lång resa och ett möte mot ett lag som verkligen visat hur de lyckats försvara SM-titeln upprepade gånger kommer bli en tuff nöt att knäcka men gårdagens match var givetvis den optimala uppladdningen för att ta sig an mästarna. Under presskonferensen inför säsongen sa head coach Johan Trana ”Well, you are the champ until someone knocks you down” jag tror inte han riktigt syftade på matchen som kommer nu till helgen men det är ju ett passande citat att upprepa i det här läget och vi ser fram emot att se hur Griffins står upp mot det bästa svensk fotboll har att erbjuda just nu.