.
Limhamn Griffins

Historia är skriven – Segern är vår

Historia är återigen skriven, Griffins damlag har vunnit sin första match med 16-22 mot Göteborg Marvels. Det var på ett soligt Backavallen som 19 ombytta Griffins-spelare gjorde sig redo för match. Redan på uppvärmningen kändes lukten av ett taggat lag och det kom även att visa sig under matchens gång.

Det var dags för matchstart, solen stekte på och spelarna var upp över öronen taggade. Vi sparkade igång matchen och blev lite för ivriga nerför fältet, vilket resulterade i en TD för motståndarlaget. En tråkig början och det kändes genast som en liten uppförsbacke. Det blev dags för offense att inta planen och redan på första spelet, när passningen gick fram från till Alle ”Hammer” Hammarstedt. Nu började medvinden blåsa och Griffins flyttade boll yard efter yard.  Redan under den andra driven kunde Andrea ”Picard” Holmberg springa in bollen i endzone efter fantastiska blockar av övriga offense-spelare. Ställningen var 7-6 efter ett missat extrapoängsförsök.

Efter en smäll mot lungorna behövde Andrea ut och hämta luft, in kom då vår andra QB Mikaela ”Gunshow” Wennerström. Hon ledde laget genom en lång drive och avslutade med att själv göra TD. Griffins bestämde sig för att gå för 2 poäng på extrapoängsförsöket och behöll offense inne på plan. Den hårt arbetande Nicole ”Terminator” Isgren sprang säkert in med bollen.

Idag klaffade mycket i Griffins offense och alla förtjänar en extra shoutout. Några ögonblick som blänker lite extra är Elin ”Admiral” Andersson och Nora ”Zorro” Zolotov snygga springspel.

Griffins defense var stundtals lite förvirrade men stängde ner det mesta och med enbart en insläppt TD i dagens match var det en bra prestation. Giganten Julieta ”Pansar” Tjäder gjorde som vanligt en fantastisk match och styrde sitt defense och lagets yngsta spelare Josefin ”Bamm-Bamm” Petersson kändes som vanligt säker i sin roll. En annan spelare som märkes lite extra på defense var Ebba ”The Bear” Lindeskog som gjorde en interception-TD. Även efter denna TD fick Nicole ”Terminator” Isgren springa in extrapoängsförsöket.

”Det här laget är fantastiskt och jag är så glad att få vara en del av detta otroliga lag. De klagar aldrig på att något gör ont och när jag frågar vem som vill spela är det alltid minst 15 personer som räcker upp handen. Vi är hårda att möta och vår första säsong i seriespel har verkligen varit helt otrolig. Jag är så stolt över allihopa och det jobb de har lagt ner. Vi har verkligen byggt upp en stomme och vi har roligt tillsammans. Nu ska vi jobba på att bygga ett djup inför nästa säsong och komma tillbaka ännu starkare då. Vi spelar verkligen som ett lag och för varandra, det är såhär fotboll ska vara!” säger huvudtränare Emma Svensson.

 

Vill du också komma och spela med oss? Kom och prova på tisdagen den 20/6, 19.00 på Hästhagens ip. Om du har, ta med dig fotbollsskor (annars går det bra med vanliga gympaskor) samt vattenflaska. Resten får du låna av oss. Välkommen!