.
Limhamn Griffins

Griffins @ Uppsala

Säsongen börjar lida mot sitt slut och det är två lag med väldigt olika motivation som möts på Studenternas IP på söndag eftermiddag.

Uppsala kan med en vinst garantera en plats i slutspelet. En plats som det i och för sig ska mycket till för att de ska tappa men man minimerar nog gärna spänningen så mycket som möjligt genom att säkra den redan på söndag.

Det blir inget slutspel för Griffins i år men motivationen att åka upp och sätta grus i ett maskineri som fungerat bra hela säsongen är det ingen brist på. För Griffins handlar det om att avsluta säsongen på bäst möjliga sätt och det är inget tvivel om att laget går för sin tredje seger den här säsongen.

Uppsala har spelat bra fotboll i år och nya tränaren Mike Mitchell har verkligen fått ihop ett väl fungerande lag. Det som står ut mest är kanske ironiskt nog två förluster där 86ers verkligen pressat Crusaders som visat sig sårbara ett par gånger den här säsongen. Självklart satsar laget stort i år då man har finalen på hemmaarenan där man nog inte gärna sitter på läktaren och tittar på. Om Uppsala skulle ta sig hela vägen till final vore det en enorm prestation i årets upplaga av Superserien där Tyresö och Carlstad är de klara favoriterna att kämpa om guldet på Studenternas IP den 6/9.

Griffins åker upp med en enkel seger mot Mean Machines i ryggen. Det var en match som trots en travande inledning slutade med klara 48-12. Men det var en match man på förhand skulle vinna, den här helgen får man nog ses som klara underdogs. Men det är ett läge Vajnlies mannar inte har något problem med och man tar sig an uppgiften med en utvilad trupp som inte behövde förta sig i Stockholm och dessutom haft en bye week på sig att studera helgens motståndare.  Det ska mycket till för att Uppsala ska missa slutspelet det här året men Griffins har inga planer på att låta det bli ett faktum redan på söndag.

Matchen streamas live via den här länken. Streamen börjar 15:45 och kick off är 16:05 på söndag eftermiddag.