.
Limhamn Griffins

Griffins avslutar säsongen mot Northside Bulls

Säsongen slutar som den förra började, mot STU Northside Bulls, i en match som för tabellen har väldigt lite betydelse men som för lagen är en av 10 matcher på en säsong och man jagar en vinst för att ta med sig i uppladdningen inför nästa säsong.

När Griffins förra året var tillbaka i Superserien var första uppdraget en bortamatch mot STU Northside Bulls. Man åkte upp till Stockholm med ganska lite insikt om vad som krävs för att spela i landets högsta serie med en ung och obeprövad trupp. Det blev en tuff kamp där STU till slut stod som segrare och slutresultatet löd 31-27. Med fyra ynka poäng slutade alltså Griffins första Superseriematch på många år med förlust men det var ändå en bra första match där man kunde mäta sig mot ett mittenlag i ligan och känna på det högra tempot som serien innebär.

Det här året avslutar man alltså säsongen mot samma lag. Det gör läget annorlunda i ett par bemärkelser, dels är matchen, för tabellen, inte betydelsefull eftersom Bulls efter förlust i förra rundan mot Black Knights tappade chansen till slutspel. Griffins är sedan tidigare utanför slutspelet och om inget dramatiskt händer i sista omgången kommer Griffins att sluta 7:a i tabellen och Bulls kommer sluta 5:a eller 6:a, beroende på vad som händer när Uppsala 86ers besöker Kristianstad Predators.

Det kan alltså vid första anblick ses som en helt betydelselös match som bara ska spelas av men vi kan nog förvänta oss mer än så. I dessa lägen hittar coacher alltid på ett sätt att motivera sina spelare och vi kan förvänta oss att Bulls kommer kämpa för att sluta med ett 5-5 record för säsongen istället för att ha ett så kallat losing record där man har fler förluster än vinster. För Griffins handlar det egentligen redan om offseason och denna match är en form av kick off för det, ett positivt resultat i sista matchen kommer innebära mycket för attityden man har när man ska tillbaka till gymmet för att rehabilitera och bygga om för nästa år.

Det är till stor del motsatta typer av lag som möts på Hästhagen på lördag. Bulls har visat upp en explosiv offensiv men ett defense som oftast lämnat övrigt att önska mot ett Griffins där defense varit den starkast lysande lagdelen den här säsongen. Bulls har den här säsongen gjort runt 140 poäng mer än Griffins, samtidigt som man släppt in runt 70 poäng mer. Bara de två bottenlagen Västerås och Stockholm har släppt in fler poäng än Bulls och det är ingen hemlighet vad som krävs från Griffins sida om man vill avsluta säsongen med 2 poäng. Men kan konkludera att det blir ett test av båda lagens defense där Griffins ska stå emot Bulls passningsglada gäng och Bulls defense ska försöka visa att man faktiskt kan hålla tätt bakåt.

Så trots att det är sista rundan och inte mycket annat än hedern att spela för förväntas en intensiv match mot två intressanta lag som båda bygger för att ta det där efterlängtade klivet att vara ett av fyra slutspelslag. Så räkna med mycket prestige och att ingen håller tillbaka när 2015 års serie ska stängas.

Av slutspelslagen Tyresö Royal Crowns, Carlstad Crusaders, Uppsala 86ers och Örebro Black Knights är det bara Tyresö som vilar sista rundan, det är sedan tidigare klart att semifinalerna spelas i Karlstad och Tyresö men det återstår att avgöra vem som ska möta vem då 86ers tar sig ner för att möta Predators och Black Knights tar sig an Stockholm Mean Machines.

Vi ses på Hästhagens IP 15:00 på lördag. Du kan även följa matchen via live stream.

2016_årskortMissa inte chansen att köpa ditt årskort för nästa säsong redan nu. Om du köper det via Årskort innan helgen är slut eller vid entrén på lördagens match betalar du samma avgift som för den här säsongen, alltså 300 kr och sparar därför 100 kr då priset höjs näst år.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *