.
Limhamn Griffins

En tight match

Det var en väldigt fin dag på Hästhagens IP, solen var framme och det var 15 grader varmt. Det blev också en väldigt spännande match trots att Griffins vid ett tillfälle ledde med 18 poäng.

Griffins började matchen starkt och gjorde också matchens första poäng. Men Frederiksund kvitterade kort därefter.  Matchen stod och vägde lite när Griffins special teams tog över i mitten på andra kvarten. Efter en Kickoff return TD från Waldemar Harwigsson lyckades Limhamn på den följande avsparken ta tillbaka bollen efter en grym pooch kick av Douglas Grönquist. Griffins gick till halvtid med ledning 28-18. Griffins gjorde också den första touchdown på andra halvlek när man utökade sin ledning till 36-18. Men Frederiksund, som både kom till spel med tunn trupp och fick flera spelare skadade under matchen, lyckades kämpa sig tillbaka på ren vilja. Med djupa passar och tung springspel lyckades Oaks reducera till 36-34 när det va nästan 4 minuter kvar av matchen. Griffins offense och defense lyckades göra tillräckligt för att hålla undan och vinna i slutändan. Det blev vinst 36-34!

Vi lyckades ta kontroll över matchen med hjälp av special teams men på samma sätt släppte vi in dem i matchen igen när vi slarvade i samma område. Samtidigt slappnade vi inte av, även när vi hade stor ledning utan extremt mycket cred ska gå till Frederiksund som var få men de gav verkligen aldrig upp. Med det sagt är jag jäkligt nöjd att det inte räckte hela vägen tillbaka för dem. Våra killar kämpade otroligt hårt och även om det såklart finns saker vi behöver jobba på tycker jag att vi spelade en bra match – säger HC Elias Hallbäck

Slutresultat: 36-34

Nästa match: Søllerød Gold Diggers på bortaplan den 19/5 kl 10.00