.
Limhamn Griffins

Dennis Gogaj Jernqvist i huvudtränarrollen för de äldsta och yngsta

Dennis har under säsong 2017 gjort ett alldeles fantastiskt arbete i vårt peewee-lag. Den 22-åriga tränaren har lett Griffins största lag mot mängder av segrar och varje träning är det någon ny som provar på. Att ordna med en träning för ett 40-tal barn är inte det lättaste alla gånger men här har Dennis gjort ett enastående arbete. Under nästkommande säsong sitter han kvar i huvudtränarrollen för några av de yngsta, Griffins u13.

För några veckor sedan fick Dennis förfrågan om han kunde tänka sig att även leda Griffins herrlag under nästa säsong och efter en del funderande tog han även på sig huvudansvaret för herrlaget efter fjolårets huvudtränare Greg Gibson.

Dennis började sin tränarkarriär för 6 år sedan i Griffins peewee-lag. Han har sedan tidigare spelat många år, främst på den defensiva linjen. Under Griffins första år i superserien var han en av kuggarna på defense. Något som många ungdomar, ledare och föräldrar i föreningen tackar för.

Dennis är en otroligt duktig tränare och går på rätt sida av en hårfin linje där han lyckats blanda mycket fart och fys på träningar med fotboll och fokus på att göra varje spelare bättre. Han skickar upp duktiga spelare till u15-laget som många gånger är stora ledare. Han har ett helhetstänk och en vision av att vi måste bredda sporten på ungdomsnivå för att få en bättre seniorverksamhet. En så ung tränare som gör så mycket rätt är fantastiskt att se. Jag tror att Dennis kommer växa otroligt mycket i sin tränarroll nu när han är tränare för både våra yngsta och våra äldsta och jag tror han kommer ge oss en röd tråd genom hela föreningen på ett annat sätt än vad vi i dagsläget har. – säger Sportchef Emma Svensson.

I en intervju med Dennis svarar han följande på frågorna:

  1. Hur känns det att få huvudansvaret för både peewee och herrlaget nästa säsong?

Det känns utmanande men bra att klubben har förtroende för mig. Att göra den röda tråden ännu tydligare och höja träningsnivån i båda lagen.

  1. Vad är ditt personliga mål inom en 3-års period?

Att vinna division 1 med herrlaget och fortsätta jobba för att peewee ska utvecklas. Jag vill också fortsätta växa som ledare.

  1. Vad ser du mest fram emot nästa säsong?

Att se vissa gamla spelare och tränare kommer tillbaka för att hjälpa till att bygga upp vårt herrlag och se till så att alla våra unga spelare utvecklas och får chansen att ta en stor plats redan från början.

 

Vi välkomnar Dennis till peewee och herrlaget och önskar honom lycka till!