.
Limhamn Griffins

2014 MVP Awards innehåller 5 nominerar för Griffins

Det har varit en tuff säsong men Griffins övertygelse om att man har ett lag för framtiden och att man har en grund som kan växa till ett mästarlag bekräftas när SFN idag presenterar de spelare som kan utmärkas för sina prestationer under säsongen.

Hela 5 nomineringar är resultatet bland de totalt 12 kategorier man nominerar i. I följande kategorier har vi tyvärr inte lyckats klämma oss in:

  • Årets WR (Marcus Johnsson, Kristianstad Predators, Fredrik Isaksson, Carlstad Crusaders, Amat Jobe, Uppsala 86ers)
  • Årets RB (Filip Bäckström, Örebro Black Knights, Christian Forsman, Carlstad Crusaders, Jonathan Wikström, Uppsala 86ers)
  • Årets OL (Carl Romlin, Carlstad Crusaders, Sebastian Nilsson, Örebro Black Knights, Daniel Holmgren, Carlstad Crusaders)
  • Årets DB (Philip Minja, Tyresö Royal Crowns, Olof Eriksson, Carlstad Crusaders, Christoffer Dessezar, Uppsala 86ers)
  • Årets Special Teams Player (Christian Kuylenstjerna, Carlstad Crusaders, Pär Lindelöf, Tyresö Royal Crowns, Joshua Akena, Uppsala 86ers)
  • Årets Kicker/Punter (Niklas Johansson, Carlstad Crusaders, Hampus Söderberg, Kristianstad Predators, Jesper Gregersson, Tyresö Royal Crowns)
  • Årets Import (Brett Koepp, Carlstad Crusaders, Strahinja Stepovic, Örebro Black Knights, Billy Greene, Tyresö Royal Crowns)
  • Årets Coach (Matt Adkins, Carlstad Crusaders, Terry Kleinsmith, Tyresö Royal Crowns, Jon Walker, Kristianstad Predators)

Däremot är det gott om lila i följande kategorier.

Årets Quarterback

Att komma upp som quarterback i högsta serien första året är ingen enkel uppgift men Hampus Kristensson får fint bevis på sin inställning och prestation under året då han är en av tre nominerade som årets QB. Utöver Hampus är det Anders Hermodsson från Carlstad Crusaders och förra årets vinnare Patrik Juhlin från Kristianstad Predators.

Årets DL

Blott 20 år gammal och i sitt första år med fullt fokus på seniorlaget visar David Strobel att han är en enorm talang som vuxit fram till en viktig kugge i Griffins. Coach Trana gav till och med unge Strobel förtroende som kapten den här säsongen, något som bara förstärker hans vikt i laget. I kampen om priset som årets DL står han mot Henrik Green från Uppsala 86ers och förra årets vinnare Billy Enfjäll från Carlstad Crusaders.

Årets LB

Oliver Persson har varit en grundsten i Griffins länge och är, trots att han inte är mer än 22 år, en av spelarna laget lutar sig emot för stöd. Det är föga förvånande att hitta honom på listan av bäst linebackers i Sverige, han är nominerad tillsammans med Marcus Westman från Tyresö Royal Crowns och förra årets vinnare Christian Kuylenstjerna från Carlstad Crusaders.

Årets Rookie

I många sporter och i många ligor är detta något av de mest prestigefyllda priser du kan få eftersom det visar att du utmärker dig i ligan baserat på hårt arbete och talang, utan att ha erfarenheten många av dina motståndare har. Dessutom är detta kategorin som utmärker ett framtidslag, därför är det väldigt speciellt att denna lista domineras av Griffins. Två av tre spelare är av lila hjärta och det är David Strobel och Oliver Persson slåss mot Aleksi Nyström från Örebro Black Knights.

Årets domare kommer också att utses, en kategori där Klas Leidö har chansen att försvara utmärkelsen från förra årets säsong men då måste han ta sig förbi utmanarna Hans Gunnarsson och Rodrigo Montesino.

Vi gratulerar alla nominerade men självklart framförallt våra gripar som sätter oss på kartan och visar Superserien att vi är ett lag för framtiden.